Pohovane jabuke: Savršen jesenji desert gotov za 20 minuta

- Advertisement -

Jabuke su odavno postale voće koje tijekom cijele godine možemo pronaći na tržnicama i u marketima. Ako ste ipak pobornik sezonske prehrane i volite jesti namirnice kada prirodno dozrijevaju, onda je sada pravo vrijeme da navalite na domaće jabuke. Njihova sezona upravo se zahuktava i prvi dani jeseni savršeni su za jedan dobar stari desert koji je mnogima obilježio djetinjstvo.

Ne može jednostavnije i brže od pohanih jabuka koje su gotove za tren, a istom brzinom nestaju s tanjira. Za njih su vam potrebni sastojci koje većinom već imate u svojoj kuhinji i za samo 20 minuta možete pripremiti savršen jesenski desert. Donosimo vam jednostavan recept s bloga Happy Foods Tube koji mogu pripremiti i najveći kuhinjski amateri.

SASTOJCI ZA POHOVANE JABUKE:

2 velike jabuke
10 dag brašna
2 dcl mlijeka
1 veliko jaje
2 vanilin šećera
2 velike kašike ruma (po želji)

SASTOJCI ZA POSIP:

šećer u prahu
cimet u prahu

DODATNI SASTOJCI:

ulje za prženje (ili druga masnoća po želji)

PRIPREMA:

  1. Prvo pripremite smjesu u koju ćete umakati jabuke prije prženja. Jaje dobro izmutite vilicom ili pjenjačom pa mu dodajte vanilin šećer i rum. Ako slučajno ne volite aromu ruma, slobodno ga izostavite iz recepta. Zahvaljujući njemu jabuke bi trebale upiti manje masti, ali ako vam masnoća ne smeta jednostavno ga ne morate staviti u smjesu. Zatim dodajte brašno i mlijeko pa sve dobro promiješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Sve sastojke također možete zajedno obraditi mikserom ako vam je tako jednostavnije. Smjesa za jabuke nikako ne smije biti rijetka, mora biti gušća od one za palačinke pa vodite računa o tome ako sastojke koristite bez mjerenja.
  2. Jabuke ogulite, operite i narežite na ploške debljine oko pola centimetra. Iskoristite mali kalup/rezač za kekse kako biste odrezali dio s košticama, a ako slučajno imate odstranjivač za jezgru jabuke onda kompletnu sredinu izvadite prije rezanja ploški.
  3. Zagrijte ulje (ili neku drugu masnoću za prženje) na srednje jakoj vatri. Ploške jabuke umačite u smjesu pa ih stavljajte u dobro zagrijano ulje. Pržite ih kratko sa svake strane, dok ne dobiju lijepu zlatnožutu boju.
  4. Nakon prženja ploške stavljajte na tanjir obložen papirnatim kuhinjskim ubrusima koji će upiti višak masnoće. Kad se jabuke malo ohlade, pospite ih mješavinom šećera u prahu i cimeta ili umočite cijele ploške u nju.
- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Recept: Kinder kolač

Biskvit: 200 g čokolade za kuhanje 100 g mliječne čokolade 150 g...

Pileća prsa i zdrava ishrana

Pileća prsa odličan su izbor ako pokušavate povećati unos...

Recept: Ćufte u sosu

Recept je preuzet sa stranice recepti.com. Sastojci Ćufte: 500 g miješanog...