Lubenica i jagode dva su voća koja obožavamo jesti tokom ljeta, no zašto ne uživati u njima i u formi pića?
Osvježavajuća sangrija sa okusom lubenice i jagoda biće vrhunski dodatak bilo kojoj ljetnoj zabavi, a prilično je jednostavna za napraviti.
Potrebni sastojci
1 mala ili pola veće lubenice izrezane na velike komade i očišćene od sjemenki i kore.
1 kilogram (četiri čaše) jagoda, očišćenih i narezanih na pola ili četvrtinu. 1 čašu jagoda ostaviti za ukrašavanje.
1 boca ohlađenog ružinog vina (zamjena može biti i kvalitetno roze vino).
1 čaša votke.
1 čaša soka od narandže.
½ čaše likera od narandže.
1 narandža izrezana na komade.
1 limeta izrezana na komade.
Priprema
Lubenicu i tri čaše jagoda stavite u blender i miksajte dok ne postane tečno, po potrebi dodajte prstohvat votke.
Procijedite sadržaj iz blendera u veći bokal, potom dodajte vino, votku, sok i liker te sve promiješajte dok se ne sjedini.
Na kraju dodajte komade narandže i limete, pokrijte posudu i ostavite u frižideru najmanje jedan sat, a najduže 24 sata.
Prije serviranja, čašu ukrasite komadima jagoda. Servirajte u čaše s ledom. Uživajte.