Gastro Life

Lagano i fino: Tikvice punjene povrćem

0
Lagano i fino: Tikvice punjene povrćem, Life.ba
Ilustracija: Instagram

Bezbroj je načina na koje možete pripremiti tikvice, a mi vam donosimo odličan recept za tikvice punjenje povrćem, tako lagane i jednostavne za napraviti. Idealne su za laganiji ručak ili večeru za toplije dane!

Sastojci:

  • 2 veće tikvice
  • 2 nasjeckana patildžana
  • 2 nasjeckane paprike
  • 2 glavice nasjeckanog luka
  • 1 češanj bijelog luka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • oko 50 g naribanog sira
  • malo vegete
  • sol

Priprema: Tikvice operite, prepolovite uzduž i pažljivo im izdubite sredinu. Dio koji ste izdubili narežite na malene kockice. Na maslinovom ulju lagano popirjajte luk, dodajte narezani bijeli luk, papriku, patildžan i dinstajte na laganoj vatri barem 5 minuta, a zatim dodajte izdubljenu sredinu tikvica.

LIFE:  Pizza pužići – za uživanje i sve prilike

Začinite vegetom i soli i pirjate još desetak minuta na laganoj vatri dok povrće ne omekša. Kad bude gotovo, povrću dodajte sir i punite tikvice. Tikvice stavite na lim na koji ste prethodno stavili papir za pečenje. Tikvice pecite oko 35 minuta na 180°C. Poslužite odmah i uživajte u fantastičnim tikvicama.

Facebook komentari

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *