Najnoviji trend – mini palačinke

- Advertisement -

Ako se dvoumite što pripremiti za doručak, pahuljice s mlijekom ili palačinke, sada si možete priuštiti oboje u jednoj zdjelici.

Najnoviji gastro trend koji je preplavio društvene mreže naziva se „palačinke od žitarica“, što bi se moglo prevesti kao minijaturne palačinke koje zamjenjuju pahuljice.

Mini palačinke su toliko malene da ih možete doslovno prebaciti u zdjelicu, preliti mlijekom i pojesti ih kao pahuljice. Međutim, možete ih premazati javorovim sirupom, džemom, čokoladnim ili drugim preljevima koji se poslužuju uz palačinke.

https://www.instagram.com/p/CAAdbvhlm9O/

Najbolje od svega je što sigurno već znate kako pripremiti takve palačinke. Trik nije u konkretnom receptu, već u njihovoj veličini. Možete koristiti svoj omiljeni recept za palačinke, a najvažnije je voditi računa o tome da bude dovoljno gusta. Ako ste novi u pečenju palačinki, možete upotrijebiti jedan od recepata u nastavku.

https://www.instagram.com/p/CADMmQEFZka/

Priprema je također jednaka, smjesa se stavi na zagrijanu tavu s malo ulja, uz napomenu da je zbog veličine poželjeno koristiti dresir ili čajnu kašičicu kao mjeru. Otprilike ih pecite minut s jedne i minut s druge strane i palačinke su gotove. Sve preljeve koje želite samo promiješajte u zdjeli s mini palačinkama, dodjate voće ili mlijeko i vaš doručak je spreman.

https://www.instagram.com/p/B_sMUcFjxfz/

 

 

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Recept: Kinder kolač

Biskvit: 200 g čokolade za kuhanje 100 g mliječne čokolade 150 g...

Pileća prsa i zdrava ishrana

Pileća prsa odličan su izbor ako pokušavate povećati unos...

Recept: Ćufte u sosu

Recept je preuzet sa stranice recepti.com. Sastojci Ćufte: 500 g miješanog...