Budimo humani! O Kanal i Udruženje Pomozi.ba će sav novac od humanitarne akcije donirati oboljelim

- Advertisement -

Nakon uspješne sezone emisije “Bez teških tema” u programu O Kanala slijedi velika završnica emisije čiji je rezultat humanitarna akcija. Gosti emisija su donirali predmete od posebne važnosti i uspomene kako bi od njihove prodaje pomogli Udruženje Pomozi.ba. Svi predmeti će biti dostupni na aukciji na Facebook profilu O kanala, a predmete koji će biti na javnoj licitaciji možete pogledati i u dvije odvojene emisije u julu, prenosi Okanal.oslobodjenje.ba.

U prvoj aukcijskoj emisiji u programu O Kanala 10. jula od 21.00 sat naš Rijad Gvozden predstavit će devet predmeta spremnih za aukciju na Facebooku. Osim lopte sa potpisima Dinamovih igrača koju je u naš studio donio Zdravko Mamić tu je dosta CD-ova, odjevnih predmeta poput narandžaste košulje Izudina Bajrovića ili Majice Amela Ćurića. Jastuk za znakom Željezničara je donacija Fatmira Sulejmanija a tu je i autorska knjga Hane Bajrović “Teatar pod opadom”.

PROČITAJTE JOŠ:  Jala Brat i Buba Corelli donirali 50.000 KM za djecu oboljelu od raka

– Na aukciji mogu učestvovati svi zainteresirani koji žele da urade dobro djelo, ali i da kupe zanimljiv predmet nekoga od hostiju emisije “Bez teških tema”. Sav novac od prodatih doniranih predmeta ide u humanitarne svrhe, rekla je Maja Arslanagić, PR Pomozi.ba.

Prva aukcija će se organizovati u petak 15. jula na zvaničnom Facebook profilu O Kanala. Aukcija će trajati četiri sata od 12.00 sati do 16.00 sati. Svi zainteresirani građani svoje ponude mogu dati na društvenim mrežama O Kanala ili na email aukcija@okanal.ba.

U drugoj aukcijskoj emisiji O Kanala u nedjelju 17. jula predstavit će se još deset predmeta koji su nam poznati gosti donirali tokom 18 emisija “Bez teških tema”. Među njima je gitara Berina Buturovića, te odjevni predmeti koje su nosili na značajnim projektima Emir Hadžihafizbegović i Dino Bajrović. Tu je i ne tako običan šal nezaboravnog Nikole Nikića, te dres Dinama sa potpisom koje je donirao i Zdravko Mamić. Naš legendarni Blaž Slišković je za ovu priliku dostavio karikaturu sa njegovim likom i potpisom. U svakom slučaju mnoštvo zanimljivih detalja, ličnih stvari iza kojeg stoji priča završili su na jednom mjestu i bit će gotovo cijeli juli prisutni u programu O kanala te na društvenim mrežama i portalu naše televizije.

PROČITAJTE JOŠ:  NovamaS ponovo pokazala humanost, na modnoj reviji skupila 1.325 KM za Nikolinu Pejičić

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Apel za pomoć Jasmini Smajić iz Konjica: Za operaciju u Istanbulu potrebno 7.750 eura

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za Jasminu Smajić iz...

Jala Brat i Buba Corelli donirali 50.000 KM za djecu oboljelu od raka

Nevladina organizacija "Srce za djecu oboljelu od raka" objavila...

NovamaS ponovo pokazala humanost, na modnoj reviji skupila 1.325 KM za Nikolinu Pejičić

Modna agencija "NovamaS" predvođena direktoricom Almom Musliović uključila se...

Apel za pomoć 28-godišnjoj Murisi Ramić iz Travnika: Spasimo život majci troje djece

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za majku troje dječice,...

Pokažimo humanost: Adin Čurić je u prvih šest mjeseci života operisao srce i imao moždani udar

Organizacija Pomozi.ba pokrenula je novu akciju prikupljanja pomoći. Ovaj...