Humanost

Pomozi.ba: Pomozimo Dževadi Valentić

0

Udruženje za pomoć socijalno ugroženim porodicama i pojedincima “Pomozi.ba” je pokrenulo akciju pomoći Dževadi Valentić. Dževada je djevojka koja je rođena sa oštećenom kičmenom moždinom, zbog izuzetno komplikovanog zahvata, nikada nije operisana, jer joj doktori nisu davali nikakve šanse da preživi. Dževada danas ima 37 godina i živi u trošnoj kućici u Zeničkom naselju Orahovica.

Pomozi.ba: Pomozimo Dževadi Valentić, Life.ba

“Svih ovih godina, Dževadi je otac bio najveća podrška i neko ko se najviše brinuo za nju, ali sudbina je bila takva da je Dževada pored izgubljenog zdravlja prije par mjeseci izgubila i oca kojeg je smrt zadesila iznenada, onako kako može zadesiti svakoga od nas. Nakon smrti oca, Dževadi je život još teži, gdje brigu o njoj vode majka i brat koji pored posebnog načina ishrane moraju na dnevnoj bazi osigurati oko 40 različitih tableta kako Dževada ne bi imala dodatne napade i bolove. Sve to nas je potaklo da nađemo način da poboljšamo kvalitet života našoj Dževadi i da joj pomognemo onoliko koliko možemo.” poručili su iz Udruženja.

Ovo Udruženje je prvi put posjetilo Dževadu prije 2 godine, a zadnjih mjeseci su pomagali njoj i njenoj porodici u više navrata, pogotovo nakon smrti oca, a svako onaj ko je u mogućnosti trebao bi obići Dževadu ili bilo kog drugog bolesnika koji je čitav život vezan za krevet i onda ćemo više cijeniti i sebe, ali i druge oko sebe i samim time ćemo biti bolji ljudi.

LIFE:  Grašo prije koncerta u Sarajevu: Donosim sate pjesme, ljubavi, mediterana i zabave

Ovim povodom, Udruženje za pomoć socijalno ugroženim porodicama i pojedincima “Pomozi.ba” je u saradnji sa Sarajevskim kafćem Spazio caffe organizovalo akciju “Pomozimo zajedno”, gdje će dio novčanih sredstava od ukupnog sutrašnjeg pazara (utorak – 10.11.2015. godine)  Café Spazio donirati Udruženju Pomozi.ba. Pored ovoga dio ovomjesečnih prihoda iz “Radnje dobre volje” koja se nalazi na adresi dr. Fetaha Bećirbegovića br.8 će biti usmjeren za pomoć Dževadi.

Za one koji žele da lično uruče pomoć, Dževada živi u selu Orahovica (opština Zenica), adresa Kovačevići br. 88 – kontakt osoba Dževad (njen brat) 061 456 651.

Pomoći Dževadi možete i na dole navedene načne:

Pozivom na broj 090 29 00 29 – donira se 1KM (samo za BH Telecom mrežu).

Također, moguće je uplatiti novčanu donaciju na transakcijski račun:

Intesa Sanpaolo Banka BIH – 154-160-20044490-67 – za uplate u BiH.

Za uplate iz inostranstva:

Banks name:

Intesa Sanpaolo Banka BIH

SWIFT CODE:UPBKBA22
IBAN: BA39 1541602004449067

Udruženje “Pomozi”, dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8
71000 Sarajevo

Svrha: Pomoć za Dževadu

Paypal: [email protected]


Comments

Comments are closed.

You may also like