Sarajevo: Otvara se Radnja dobre volje

- Advertisement -

Bogati smo onoliko koliko damo, kaže stara narodna izreka. A dati onoliko koliko mogu i tako pomoći onima koji su u stanju potrebe, građani dobre volje i velikog srca, zahvaljujući Udruženju Pomozi.ba će moći svakodnevno u „Radnji dobre volje“. Prva radnja ovog tipa u regiji, po uzoru na američki Goodwill Store, počet će sa radom u subotu, 23.maja u okviru Centra Pomozi.ba u ulici dr.Fetaha Bećirbegovića br. 8 u sarajevskom naselju Čengić Vila.

„Uz ličnu, pismenu saglasnost, koja se jednostavno potpiše na licu mjesta, građani mogu donirati svoju garderobu, a mi njenom prodajom kupujemo sve  hranu, higijenu, sjeme za sadnju, hranu za stoku, građevinski materijal, dakle sve što je potrebno od sredstava porodicama koje jesu u stanju potrebe, ali su spremne su raditi „ pojašnjava predsjednik i osnivač Udruženja Elvir Karalić. Svakim radnim danom „Radnja dobre volje“ biće otvorena od 9 do 20 sati, a subotom od 10 do 18 sati.

U okviru Centra, Udruženje Pomozi.ba je ustupilo svoj prostor i drugima te radove prodaju i aktivisti iz JU Zavoda Pazarić, Zavoda za specijalno obrazovanje i odgoj djece Mjedenica i iz prihvatnog centra Duje iz Klokotnice.

Ovo je samo jedan u nizu projekata humanitarnog Udruženja Pomozi.ba koje je nastalo krajem 2012.godine i od tada pruža pomoć socijalno ugroženim porodicama i pojedincima. Među nedavno uspješno okončanim akcijama između ostalih, iz Pomozi.ba, ističu podjelu 16 dijaliznih aparata i inkubatora u 7 gradova BiH, pomoć stanovništvu Bafo naselja kod Mostara, na području Tuzlanskog Kantona podijelili su  2,5 tone dječije hrane, u saradnji sa 15 frizerskih salona u Sarajevu organizovali su i uspješno završili  akciju prikupljanja 10. 000KM koliko je nedostajalo za operaciju Lamije Pehlivanović, pomogli su javne kuhinje u Banja Luci i Doboju.

PROČITAJTE JOŠ:  Otišao je veliki čovjek i humanista: Zbogom legendo

Njihov projekat „Užina za đaka“ se već drugu godinu uspješno implementira u osnovnim školama u ruralnim dijelovima naše države, kroz ovaj projekat 950-ero djece koja su u stanju socijalne potrebe svaki dan ima obrok u školi.

Iza Udruženja Pomozi.ba su brojni uspješno realizovani projekti i akcije, a ispred njih su veliki ciljevi i planovi. Iz Udruženja pozivaju sve zainteresovane da dođu u subotu od 9h kada će otvoriti vrata prve „Radnje dobre volje“ u regionu.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Apel za pomoć Jasmini Smajić iz Konjica: Za operaciju u Istanbulu potrebno 7.750 eura

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za Jasminu Smajić iz...

Jala Brat i Buba Corelli donirali 50.000 KM za djecu oboljelu od raka

Nevladina organizacija "Srce za djecu oboljelu od raka" objavila...

NovamaS ponovo pokazala humanost, na modnoj reviji skupila 1.325 KM za Nikolinu Pejičić

Modna agencija "NovamaS" predvođena direktoricom Almom Musliović uključila se...

Apel za pomoć 28-godišnjoj Murisi Ramić iz Travnika: Spasimo život majci troje djece

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za majku troje dječice,...

Pokažimo humanost: Adin Čurić je u prvih šest mjeseci života operisao srce i imao moždani udar

Organizacija Pomozi.ba pokrenula je novu akciju prikupljanja pomoći. Ovaj...