Velika akcija pružanja medicinske pomoći i podjela humanitarnih paketa za izbjeglice

- Advertisement -

Zahvaljujući zajedničkoj dobroj volji i humanosti, u subotu, 17. oktobra 2015. godine, WAHA International iz Pariza i Pomozi.ba iz Sarajeva organizuju akciju pružanja medicinske pomoći i podjele humanitarnih paketa , u saradnji sa Bima ljekarskom asocijacijom iz Sarajeva, Fondacijom Ana i Vlade Divac iz Beograda i udruženjem Sačuvajmo bebe iz Beograda.

pomozi.ba

Tog dana ove organizacije će biti prisutne na šest punktova / graničnih prelaza (Šid, Preševo, Opatovac, Dimitrovgrad, Beremendi i Tabanovce) gdje će pružati pomoć izbjeglicama iz zemalja Bliskog Istoka,  u vidu ljekarskih pregleda, dijeljenja hrane, vode i higijene i organizovanja animacija za djecu. Tom prilikom biće podjeljeno 2.000 osnovnih higijenskih paketa, pelena, 1.570 kabanica, 2.000 pakovanja keksa, 2.000 komada proteinskih čokolada, 12.000 sokova i vode koje je Fondacija Ana i Vlade Divac obezbijedila zahvaljujući donaciji  organizacije CRS.

 “Zbog specifičnosti situacije smatramo da je od izuzetnog značaja medicinska pomoć u ovakvim uslovima, ovo je jedan izuzetno zahtjevan projekat koji je bilo potrebno iskoordinisati do najsitnijeg detalja kako bi na terenu sve funkcionisalo prema planu.” poručuju iz Pomozi.ba.

Tačka okupljanja je Park koji se nalazi neposredno kod Autobuske stanice, preko puta javne garaže u 5 sati ujutro, u subotu, 17. oktobra, odakle se nakon kraćeg brifinga kreće na lokacije.

Sve ekipe će se naći ponovo u Beogradu u kasnim večernjim satima, gdje će razmjeniti iskustva i sumirati rezultate. U akciju je uključeno pet organizacija i više od 50 ljudi, od čega 20 medicinskih radnika.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Apel za pomoć Jasmini Smajić iz Konjica: Za operaciju u Istanbulu potrebno 7.750 eura

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za Jasminu Smajić iz...

Jala Brat i Buba Corelli donirali 50.000 KM za djecu oboljelu od raka

Nevladina organizacija "Srce za djecu oboljelu od raka" objavila...

NovamaS ponovo pokazala humanost, na modnoj reviji skupila 1.325 KM za Nikolinu Pejičić

Modna agencija "NovamaS" predvođena direktoricom Almom Musliović uključila se...

Apel za pomoć 28-godišnjoj Murisi Ramić iz Travnika: Spasimo život majci troje djece

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za majku troje dječice,...

Pokažimo humanost: Adin Čurić je u prvih šest mjeseci života operisao srce i imao moždani udar

Organizacija Pomozi.ba pokrenula je novu akciju prikupljanja pomoći. Ovaj...