Didier Leroy, predsjednik Toyota Motor Europe: Mi ne pokazujemo nerealne koncepte

- Advertisement -

Kao izrazito inovativna marka automobila koja se čvrsto etablirala u Europi, Toyota sada ima sve pobjedničke karte, kaže Didier Leroy, novi predsjednik Toyota Motor Europe.

Više nego ikad, kvaliteta je danas Toyotin glavni prioritet. Kako će se Toyota uspjeti dokazati u tom pogledu?

Didier Leroy: “Toyota uvijek je usmjerena na kvalitetu. Ipak, prije godinu dana – nakon opoziva – odlučili smo postaviti naše standarde čak i veće. U svrhu ponovnog povećanja našeg liderstva na tržištu. Tako smo zaposlili oko 1.000 inženjera čija je danas jedina briga: kvalitet, pouzdanost i sigurnost naših novih modela. Osim toga, vrijeme razvoja za svaki model proširen je za četiri sedmice, tako da bismo mogli da sve dijelove i komponente stavimo na još strožije testove. Konačno, svakoj regiji je dodijeljen Glavni Direktor za Kvalitet, čiji je zadatak osigurati da se od kupaca i prodavača dobiju još brže povratne informacije koje dotavimo našim inženjerima. Ako prodavač ili distributer prijavi problem, naši stručnjaci za kvalitet će doći odmah i pronalaziti rješenje. Glavnu nagradu za kvalitet osvojili smo nedavno i to je dokaz da naš novi pristup definitivno radi. “

Toyota je također poznata po tome što ima niske ukupne troškove vlasništva, zahvaljujući trajnosti, pouzdanosti i potrošnji goriva.

Didier Leroy: “Ni ja nisam mogao bolje izreći ovu konstataciju U tom smislu, naši hibridni automobile su pobijediti sve ostale. Oni su doista super-ekonomični i dijelovi motora imaju čak i duži životni vijek. Hibridni automobili donijeti potpuno novi oblik prefinjenog užitka u vožnji: udobnost i praktičnost standardnih automatskih mjenjača čine vozača takvim da zaista žele voziti u čistiom električnim modu što je duže moguće. Jednostavnost korištenja čini  više opušteni stil vožnje. A to će zauzvrat dovesti do smanjenja trošenja, manje kvarova i doista manje nesreća. “

PROČITAJTE JOŠ:  Tragedija: U požaru kod Zenice poginule dvije starije žene

Prema stručnjacima, hibridna tehnologija je najbolja zelena alternativa. Hoće li to još uvijek biti slučaj za petnaest godina?

Didier Leroy: “Drago mi je da ste mi postavili to pitanje. Danas je tri miliona hibridnih Toyota na cesti. To nam pruža sve veću riznicu znanja. Niko nema toliko iskustva s elektromotorima i baterijama kao Toyota. Budućnost nudi tri moguće tehnologije motora: postoji tradicionalna – sa unutrašnjim sagorjevanjem, električni motor, a tu je tehnologija gorivih ćelija na dohvat ruke. Naš hibridni koncept može se primijeniti na sva tri sistema. Kako bi se održala potrošnja goriva, a time i troškovi, unutar granica, metode poput regenerativnog kočenja primjenjivat će se sve više; tehnologija koja se koristi u našim hibridnim elektranama već duže vremena. Iako danas povezujemo električni motor sa konvencionalnim motorima s unutrašnjim sagorjevanjem, za nekoliko godina možemo to kombinovati sa sistemom gorivih ćelija. Hibridni koncept će uvijek pružiti dodatnu vrijednost. “

Nedavna istraživanja pokazuju da su 1 od 3 kupca razmatraju kupovinu električnih ili hibridnih vozila.

Didier Leroy: “Toyota je hibridnu tehnologiju, od niše, uzela za glavnu stvar. Do nedavno, hibridni automobili su bili vlasnicima izričita izjava. Sada, uz uvođenje Auris HSD to više nije tako snažan slučaj. U Njemačkoj, Auris HSD izabran je automobil budućnosti, jer je već danas dostupan na tržištu. Mi ne pokazujemo nerealne konceptne automobile koji nikada neće ići u proizvodnju: implementiramo našu najnoviju  tehnologije odmah. Naši konkurenti u praksi rade uglavnom na smanjenju emisije CO2, ali to je samo jedan mali aspekt ekološke priče. Smanjenje CO2 ima utjecaj na klimu u kojoj će živjeti djeca naše djece. Naša hibridni automobili čine zrak čišći i danas, njihove NO× emisije su u potpunosti zanemarljive. “/, Jer oni rade gotovo bez NOx i čestica.

PROČITAJTE JOŠ:  Metalnom šipkom pretukao 57-godišnju ženu koja mu je otklanjala crnu magiju

Što mogu očekivati ​ naši čitatelji, kakav Toyotin novi dizajnerski jezik?

Didier Leroy: “velik posao! U posljednje vrijeme, naši Evropski dizajnerski centar u Nici je dobio glavnu ulogu u dizajnu svih novih modela. Iskustvo nam govori da je ono što se cijeni u Evropi danas ima tendenciju da sutra postane moda u cijelom svijetu sutra. Svaki novi model će imati uzbudljiv, strastven, visoko individualan i lako prepoznatljiv dizajn. Uskoro ćemo lansirati na tržište Sportski automobil – i izgled koji smo dali sa našim FT-86 II konceptom – postavit će smjer “.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Legendarni golman Veleža Enver Marić doživio saobraćajnu nesreću

Do sudara dva automobila marki Golf i Ford došlo...

Ubici Farisa Pendeka produžen pritvor za još tri mjeseca

Osumnjičenom za ubistvo Farisa Pendeka, Ademu Šumanu, produžen je...

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za liječenje Fojničanke Hašeme Huzbašić koja ima tumor

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za liječenje Hašeme Huzbašić...

1. i 2. maj će biti neradni dani u Federaciji BiH

Srijeda i četvrtak, 1. i 2. maj 2024., bit...