[life intervju] Adrijana Kurtišaj: Najdivniji osjećaj na svijetu je biti tetka!

- Advertisement -

Adrijana Kurtišaj rad na televiziji izabrala je kao životni poziv, a karijeru je počela prije 15 godina na OBN televiziji.

Kroz dugogodišnji rad stekla je bogato iskustvo u svim televizijskim formatima.

Iako je na početku bila privržena zabavnim serijalima, poslovne ambicije vodile su je kroz različite voditeljske i uredničke projekte, a posebno se ističe njen angažman u sportskoj redakciji, gdje je kao voditeljica emisija Lige prvaka stekla dodatnu naklonost publike i pokazala zavidno znanje o nogometu.

Adrijana Kurtišaj

Timu Nove BH pridružuje se u oktobru 2019. godine kao voditeljica lifestyle emisije Nova IN. Kako kaže motivira je okruženje Nove BH koje je dinamično i puno mladih, vrijednih i ambicioznih televizijskih radnika koji s velikim entuzijazmom svakodnevno kreiraju program.

Privatno, Adrijana najviše voli kada putuje s porodicom. Najbolja prijateljica joj je sestra Zana, također TV voditeljica, a za nju najdivniji osjećaj i uloga na svijetu je biti tetka. Redovno vježba i brine o ishrani, voli sport, posebno fudbal i navija za Želju.

Adrijana Kurtišaj

Ali, da ne prepričamo baš sve, saznajte više u intervjuu koji je dala za life.ba!

“U emisiji Nova IN želimo pokazati lijepe stvari i pozitivne priče iz Bosne i Hercegovine”

  • Na jesen 2019., sa novom programskom šemom, postali ste dio tima Nove BH? Je li bilo teško donijeti odluku o transferu, s obzirom na vaš 15-ogodišnji rad na OBN televiziji? Šta je bilo presudno za novi korak u karijeri?

Nakon 15 godina na OBN-u, osjetila sam potrebu za novim iskorakom u karijeri. Ponosna sam što sam se priključila vrijednoj redakciji Nove BH koja je u meni probudila neki poseban pokretački elan.

Tokom svih ovih godina sazrijevala sam i učila i osjetila sam potrebu za promjenom koja mi zaista godi. Promjena na poslovnom planu potrebna je kako bismo pomjerili svoje granice i okušali se u novim izazovima. Dodatno me motivira i okruženje Nove BH koje je dinamično i puno mladih, vrijednih i ambicioznih televizijskih radnika koji s velikim entuzijazmom svakodnevno kreiraju program koji je u svim segmentima fokusiran na gledatelje. U potpunosti sam posvećena ovom pozivu i Nova BH mi je postala praktički druga kuća. Kompletan tim se dobro poznaje, dišemo zajedno i znamo kako iz svake priče izvući maksimum. Posao zaista postaje uživanje kada radite sa ljudima koji dijele istu viziju.

Adrijana Kurtišaj
  • Jedno ste od zaštitnih lica nove, lifestyle emisije Nova In? Emisija je gotovo pola godine u emitovanju, jeste li zadovoljni reakcijama gledatelja?

https://www.instagram.com/p/B3m_bnxhMrA/

Okupili smo vrijednu ekipu novinara i reportera, to je naša najveća snaga. Kroz Nova IN magazin želimo se približiti i ostvariti prisan odnos s publikom te dobrim pričama, kvalitetnim reportažama i aktuelnim temama upotpuniti i uljepšati poslijepodnevne sate gledatelja.

Želimo pokazati lijepe stvari i pozitivne priče iz Bosne i Hercegovine, prepoznati dobre i vrijedne ljude naše zemlje! To je velika odgovornost kompletne redakcije Nove IN, ali i izazov koji nas svakodnevno dodatno motivira da budemo bolji.

Ozbiljno pristupamo svakom novinarskom zadataku, od inicijalne ideje, pa do realizacije. Ključ svega je dobra komunikacija, posvećenost i timski duh. Upravo takav tim imamo na Novoj BH. 

  • Na domaćim TV stanicama unazad godinama manjka kvalitetnih zabavnih sadržaja u vlastitoj produkciji, dok nam u isto vrijeme, smijeha, zabave i opuštanja u društvu nedostaje. Da li je teško napraviti zabavan, produkcijski kvalitetan sadržaj, a da se pri tome odmaknemo od koncepta takmičenja i reality showa? 
PROČITAJTE JOŠ:  Tužna godišnjica: Prije 17 godina u požaru je izgorjelo šest beba u Dječijem domu Bjelave

Nije lako stvarati sadržaj za koji nastojimo da uvijek bude aktualan, zanimljiv, ali i poučan. Nastojimo prepoznati zahtjeve gledatelja, stvoriti trendove i sadržaj koji će publika zavoljeti. Jednaku pažnju posvećujemo tradicionalnoj i modernoj populaciji, koju želimo zabaviti, odmoriti od svakodnevnice, poučiti i razonoditi. Tražimo neispričane i zanimljive priče kojima obiluje naša zemlja, želimo „zagristi“ temu koju će možda neki drugi mediji tematizirati, ali mi joj želimo prići iz drugog ugla i „ogoliti“ je. Želimo prikazati priče o kojima će naši gledatelji pričati uz jutarnju kafu, komentirati ih. Zanimljivo je da smo svakom temom u Novoj IN potaknuli gledatelje da nam se javljaju i predlažu nove priče iz svojih gradova. Predlažu nam neobična zanimanja svojih komšija, poznanika, žele da dođemo u njihov grad, pokažemo običaje i tradiciju, kako diše BiH i te reakcije su nam najveća satisfakcija u ovom poslu.

  • U svojoj bogatoj karijeri bili ste voditeljica različitih zabavnih emisija, jedno vrijeme i vijesti. Ipak, gledatelji vas posebno pamte po ulozi voditeljice sportske emisije Liga prvaka. Kada ste prihvatili taj izazov koliko ste znali o fudbalu i da li ste još više zavoljeli taj sport tokom vremena?

Uvijek sam voljela gledati fudbalske utakmice, pogotovo Ligu prvaka, tako da mi se bilo lako prilagoditi takvoj vrsti programskog sadržaja i uz pomoć svojih kolega Adisa Hadžića i Saše Vugdalića krenula sam u sportsku avanturu. Nakon prve emisije dobila sam dosta pozitivnih komentara i bila sam zadovoljna novim projektom. Sada me ljudi pored svih projekata najviše povezuju upravo sa tim projektom i drago mi je da sam pored svojih kolega postala zaštitno lice Lige prvaka. 

  • Da li je isitina da ste navijačica FK Željezničar, ali da vas se ipak ne može često sresti na utakmicama?
PROČITAJTE JOŠ:  Muškarac u Tešnju fizički napao suprugu nakon što je došla po djecu

Istina je 🙂 Koliko mi vrijeme i obaveze dozvoljavaju, ali nije rijetkost da posjetim utakmicu.

  • I vaša sestra, Zana, je novinarka i voditeljica vijesti na BHT-u. Da li je riječ o slučajnosti i koliko ste jedna drugoj podrška?

Riječ je o slučajnosti. Uvijek smo jedna drugoj bile sve. Nismo samo sestre, već i najbolje prijateljice i uvijek tu jedna za drugu.

  • Tetka ste dvije preslatke curice. Koliko vas taj „status“ ispunjava i šta prava tetka nikada ne zaboravlja?

Najdivniji osjećaj. Nisam još uvijek majka, ali ne mogu ni zamisliti kako majka voli dijete kada je ljubav prema sestrinoj djeci bezgranična. Mona i Mia imaju posebno mjesto u mom životu i srcu.

https://www.instagram.com/p/BS0gpTuF6sx/

I zaista, kada postanete tetka shvatite zašto za tetke uvijek kažu da nisu zamjena za majku nego njena dopuna.

  • Osim vaših profesionalnih sposobnosti kada je vođenje TV sadržaja u pitanju, često se za vas veže i epitet „najljepša voditeljica“. Koliko vam to imponuje?

Drago mi je to čuti. Svaka žena voli dobiti kompliment na račun svog izgleda. A kada uz to dobijete i pohvale na račun svog profesionalnog rada, onda je to jedna cjelina koja čovjeka podstakne da bude još bolji u onome što radi. Mislim da ljepota u ovom poslu nije i ne bi trebala biti presudna.

https://www.instagram.com/p/B8bzHS7hp4K/

  • Da li ste na nekom posebnom režimu vježbe i ishrane i općenito kako njegujete svoju ljepotu?

Posljednjih šest godina aktivno treniram i vodim računa o ishrani. Prvo je počelo kao rekreacija, a onda sam shvatila da je trening nešto što me ispunjava i oslobađa napetosti i stresa koji je prisutan ne samo u mom poslu nego i svakom drugom. I jos kada na sebi vidim pozitivne promjene, onda je motivacija i želja za treningom iz dana u dan sve veća.

https://www.instagram.com/p/B4NQYyUBOAI/

  • Često radite i kao model. Sa kakvim entuzijazmom radite i tu vrstu posla?

To je posao kojim sam se bavila nekada davno. 🙂 Lijepo je povremeno se naći u ulozi modela i tako se bar nakratko vratiti u vrijeme kada je to bilo nešto što sam voljela raditi.

  • Kako volite provoditi slobodno vrijeme?

Najbolji odmor za mene je uz porodicu i nećakinje koje me relaksiraju. To je vrijeme koje maksimalno iskoristim da napunim baterije za novi radni dan.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Stravičan slučaj u Zenici: Policiji prijavljeno silovanje 16-godišnjakinje u parku pored škole

Informaciju o zastrašujućem slučaju u Zenici zgrozile su bh....

Užas: U kući nađeno petero mrtvih, među njima dvoje djece

U kući u američkoj saveznoj državi Oklahoma pronađeno je...

Iz kladionice u Mostaru ukradena kasa s novcem

Mostarska policija traga za nepoznatim počiniteljem koji je u...

U saobraćajnoj nesreći u Banjaluci poginula 46-godišnja pješakinja

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u banjalučkoj...

Potvrđena optužnica protiv Ibrahima Hadžibajrića, bivšeg načelnika Općine Stari Grad

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu protiv Ibrahima...