Milan Bandić: Pobijedit ću ponovo, ne isključujem utrku za predsjednika Hrvatske

- Advertisement -

milan bandić

Aktuelni gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, koji je u prvom krugu lokalnih izbora u Hrvatskoj prošlog vikenda osvojio ukupno 47,30 posto glasova, uvjeren je da će u drugom krugu lokalnih izbora početkom lipnja suvereno pobijediti kandidata Socijaldemokratske partije (SDP) Rajka Ostojića koji je u nedjelju dobio 22,71 posto glasova.

”Želim da utakmicu privedem kraju. Ne treba ništa prepuštati slučaju. Utakmica se igra do kraja i bit će sve uredu. Grad Zagreb će poslije 1. lipnja imati poštenog i odgovornog gospodina gradonačelnika, kao što ga ima zadnjih 13 godina. Ne očekujem ništa posebno. Očekujem ponovnu podršku mojih sugrađana. I od srca im se zahvaljujem na dosadašnjoj podršci. Napravili smo najbolju listu za Skupštinu  Zagreba. Pobjednici smo i liste za Skupštinu i imat ćemo većinu stabilnu nakon 1. lipanja”, kazao je Bandić u intervjuu za agenciju Anadolija.

Nova pobjeda, rekao je, znači puno rada.

”Dakle, da djela govore više od riječi. Ta politika okupljanja na bazi struke i kompetencije je budućnost, ne samo za ovaj europski grad u europskoj Hrvatskoj, već i budućnost evropske hrvatske u Europi”, istakao je on.

Na pitanje da li se, s obzirom na ogromnu podršku u Zagrebu, ali i simpatije u rodnoj Bosni i Hercegovini, kao i činjenicu da je izjavio kako njegov tim može biti reprezentativan na nivou cijele zemlje, može očekivati i njegova ponovna kandidatura za predsjednika Hrvatske 2015. godine, Bandić to nije isključio.

PROČITAJTE JOŠ:  Požar u Širokom Brijegu: Izgorio sprat porodične kuće

”A sve u svoje vrijeme. Ima vremena. Polako. Za sada ne treba gatati. Ono što sam siguran da lista koju sam sastavio, i koja je dobila najveće povjerenje Zagrepčana, ulijeva povjerenje. Sve u svoje vrijeme… Ono što vam sigurno mogu jamčaiti je slijedeće – da način na koji se lista sastavlja od stručnih i kompetentnih ljudi, koji mogu voditi ne samo Zagreb, već i šire, jeste poziv i drugima da u budućim odgovornim trenutcima i funkcijama se vode kompetencijom i strukom, a ne samo stranačkom podobnošću. Ta sinergija sa zajedničkog okupljanja koju smo demonstrirali u sastavljanju liste za Gradsku skupštinu Zagreba jer sigurno put i način da se i na državnoj razini takva odgovornost demonstrira”, poručio je Bandić.

Osvrćući se na činjenicu da u njegovom timu ima ljudi svih nacionalnosti, pa i Bošnjaka, Bandić je rekao da je to tako jer je on ”gradonačelnik svih građana”.

”Ja sam gradonačelnik svih građana Zagreba bio, jesam i ostat ću. Da sam vodio računa kako se tko zove ne bih nikada bio gradonačelnik Grada Zagreba. Najveći uspjeh uz sve projekte koje sam realizirao jeste to da sam bio i ostao gradonačelnik svih građana”, podvukao je.

PROČITAJTE JOŠ:  Tragedija: Pronađeni ostaci dvogodišnjeg dječaka nestalog 2023.

Istakao je da o Bosni i Hercegovinu, zemlji njegovog porijekla, govore oni koji su samo avionom prešli preko nje.

”Raduje me svaka pozitivna vijest u Sarajevu. Moja poruka je da svatko u svojoj zoni odgovornosti povuče poteze, bez obzira o kojem entitetu se radilo. Budućnost BiH je usko vezana za budućnost Hrvatske. Interes Republike Hrvatske jeste prijateljski odnos sa susjednom demokratskom i neovisnom BiH. To je moja poruka svima”, rekao je Bandić za agenciju Anadolija, upućujući pozdrave ”sarajevskoj raji”.

Barijere u glavama

Upitan da li će Hrvatska ”na mala vrata” zatvoriti svoju granicu sa BiH kada 1. srpnja uđe u EU, Bandić je iznio uvjerenje ”da tu neće biti problema”.

”Mene više brinu barijere u glavama, nego administrativne granice na našim graničnim postajama između BiH i Hrvatske. Ja sam rušenje barijera u glavama, to je budućnosti i Hrvatske i BiH. A neka granica”, naglasio je.

Prebacivanje majke u Zagreb?

Uredniku agencije Anadolija Bandić je potvrdio da je njegova majka i dalje u bolnici u Mostaru.

”U bolnici je do petka. Razmotrit ćemo mogućnost da ju prebacimo u Zagreb. No, u Mostaru postoje dobri uvjeti, pa ju možda i nećemo morati prebacivati u Zagreb. Sada je hvala Bogu dobro i stabilno”, potvrdio je Bandić.

Foto:AA

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV...

Lijepa vijest: Za samo 19 sati prikupljena sredstva za liječenje djevojčice Amine iz Bugojna

Zbog bolesti, 19-godišnja Amina Zjakić iz Bugojna potpuno je...

Podignuta optužnica protiv advokatice Vasvije Vidović

Tužiteljica iz Odsjeka za korupciju Tužiteljstva BiH, podigla je...

U Gornjim Živinicama pronađeno tijelo 50-godišnjeg muškarca

Policijskoj stanici Živinice, prijavljeno je da je u mjestu...

Otišao je veliki čovjek i humanista: Zbogom legendo

Sarajevo je izgubilo velikog humanistu. Svi oni koji nisu...