Uz Adrijanu Gavrić je i vremenske neprilike nekako lakše gledati

- Advertisement -


Najava vremenskih neprilika koje su pogodile našu zemlju i nažalost još uvijek traju obilježile su njen početak na novom radnom mjestu.

Jeste li drugačije zamišljali premijeru na TV1?

 – Žao mi je što sam svoju, kako kažete, premijeru imala sa nimalo veselim informacijama što se vremena u BiH tiče. A s druge strane, jako sam sretna što TV1 jedina u BiH  ima vremensku prognozu na touch screen-u, u potpunosti  drugačiju od ostalih televizija, i što sam upravo ja ta koja je prezentuje. A uskoro gledatelje očekuju i noviteti koji podrazumju update zanimljivosti o specfičnim vremnskim prilikama diljem svijeta, kaže Adrijana Gavrić, novo lice TV1.

S obzirom na to da ovih dana padaju rekordi, Adrijana baš i nije imala priliku ranije najavljivati ovakvo nevrijeme. Ipak, želi nas sve obradovati informacijom kako slijedi stabilizacija vremena, bar kada su padavine u pitanju. Međutim, s niskim temperaturama ćemo se, kako kaže, i dalje morati boriti.

– Trenutno, mislim da javnost najviše mogu obradovati kada bi im saopštila da neće biti više ovako obilnih snježnih padavina. No, generalno svi smo sretni kada je sunčan i topao dan pred nama, kaže Adrijana.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Armin Muzaferija u nedjelju predstavlja pjesmu "Lasto mala": Oda bosanskoj ženi koja donosi pregršt emocija

 Koliko vremena uopšte iziskuje priprema pregleda i najave vremenske prognoze?

– Ne biste vjerovali kada bi vam rekla da za vremensku prognozu u trajanju od 3 do 4 minute, priprema traje nekoliko sati. Naravno, u samoj pripremi vremenske prognoze ne učestvujem samo ja, kao prezenter nego i novinari, montažeri, grafičari … Samo skupljanje informacija i sastavljanje teksta već mi je postalo rutina. A oduševljena sam tehničkom prednošću touch screena jer sama određujem tempo informacija koje prezentujem što uljepšava kompletan dojam servisa.

Osim studija Žurnalistike, za medije Vas pomalo vezuje i zanimljiva titula, Miss medija BiH iz 2002. godine. Da li je možda ona najavila Vaš angažman na tv-u?

– Uvjek sam nekako bježala od kamera. Bilo mi je zanimljivo raditi revije, učestvovati na izboru za Miss BiH, ali čim bih trebala dati intervju tu je onda obično nastupala trema. Mislim da je za moj aganžman ipak presudna Žurnalistika.

PROČITAJTE JOŠ:  Latif Moćević održao koncert Vrt ljubavi: Čarobna noć u Bošnjačkom institutu

Javnost Vas je ranije imala priliku upoznati i kroz manekenski rad. Danas, koliko ste angažovani u svijetu mode i ljepote?

– Manekenstvo je moja prva ljubav i zaista jako volim sve što je vezano za modu. Čak sam 2004. godine imala i svoju kolekciju… No, opšte je poznato kako u tom poslu kod nas nema, kako ljudi kažu hljeba, tako da što se angažmana tiče sve ih je manje i manje. A i ja nekako sa godinama sve sam manje zainteresovana za takav vid prezentovanja.  Nadam se da ću još dugo raditi posao koji volim, odnosno raditi na televiziji i eventualno proširiti svoj angažman i mimo vremenske prognoze. Zašto da ne!

[nggallery id=744]

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Veliki interes za koncert muzičke dive Josipe Lisac u Sarajevu

Rasprodano je već pola kapaciteta dvorane Bosanskog kulturnog centra...

Hanka Paldum o bajramskom koncertu u Mostaru, ramazanu, Abdulahu Sidranu…

Prva dama bh. estrade Hanka Paldum uveliko se priprema...

Muzička diva Josipa Lisac 11. maja u BKC-u u Sarajevu

Pedeset godina albuma "Dnevnik jedne ljubavi" jubilej je koji...

Latif Moćević gost na koncertu svjetske zvijezde Mahera Zaina u Zetri

Maher Zain, jedan od najboljih svjetskih izvođača duhovne muzike...