HP Enterprise Security Solutions

- Advertisement -

HP je objavio proširena Enterprise Security Solutions, dizajnirana kao pomoć poduzećima pri uspostavljanju i izvršenju sveobuhvatne sigurnosne strategije, koja štite od prijetnji i opasnosti koji proizlaze iz porasta mobilnosti, cloud computing-a i društvenih medija.

Cyber opasnosti su postale sofisticiranije, uporne i nepredvidive. Novo istraživanje provedeno u ime HP pokazuje da je obim i složenost sigurnosne prijetnje nastavio eskalirati.(1) Više od 50% ispitanih rukovoditelja vjeruje da su se povećala narušavanja sigurnosti unutar organizacija tijekom prošle godine. Gotovo 30% je odgovorilo da su doživjeli unutarnje narušavanje sigurnosti,a 20 posto je  iskusilo vanjske upade.

Suočene s tim izazovima, organizacije trebaju uspostaviti održiviji pristup upravljanja zaštitom i rizicima. Zato HP- ova sigurnosna rješenja za poduzeća pružaju  upravljanja sigurnošću u kombinaciji s modernim  sigurnosnim operacijskim centarima i tehnologijama koje omogućuju djelotvornu sigurnosnu  inteligenciju.

Proširena ponuda pomaže poduzećima pri procjeni, transformaciji, upravljanju i  optimiziranju njihovih sigurnosnih ulaganja.

“Organizacije danas brzo spoznaju važnost  sveobuhvatne strategije upravljanja rizikom za osiguravanje sredstava preko njihove  korporativne infrastrukture i zaštite reputacije poduzeća”, rekao je Jan Zadak, izvršni potpredsjednik Global Sales and Enterprise Marketing, HP. “HP-ova  proširenea sigurnosna ponuda pruža poduzećima zaštitu kakvu zahtijevaju, također kupcima, zaposlenicima, partnerima i potrošačima pruža trenutni pristup bez ikakvog rizika.”

“Nedavne sigurnosne najave iz HP-a su ohrabrujuće iz više razloga”, rekao je Eric Domage, menadžer Western European Security Research and Consulting, IDC. “Integracija različitih sigurnosnih proizvoda i rješenja učinkovito pozicionira HP kao ključnog dobavljača sa mogućnošću da se pozabave sve složenijim izazovima sa kojima se tvrtke danas suočavaju.”

Procjena sigurnosnog okruženja radi identificiranja rizika

HP sad nudi i jednodnevnu Enterprise Security Discovery Workshop  zasnovanu na HP-ovim sigurnosnim rješenjima za poduzeća. Ona korisnicima omogućuje da identificiraju neophodan odnos između upravljanja informacijama i sigurnosnih operacija. Radionica korisnicima omogućuje da shvate vanjske i unutarnje opasnosti za njihove organizacije, da prepoznaju ključne faktore uspeha poduzeća, kao i da osmisle prilagođen program transformacije na osnovu najboljih praksi.

Pored toga, HP je objavio i  HP Digital Vaccine Labs’ (DVLabs) Cyber Security Risks Report, koji korisnicima pomaže da detaljno sagledaju slabosti, opasnosti i statistiku vezanu za napade u prvoj polovini 2011. godine. Ovaj polugodišnji izvještaj omogućava preduzećima da prepoznaju opasnosti kako bi mogli procjeniti i prilagoditi svoje sigurnosne sustave.

PROČITAJTE JOŠ:  Snažniji zemljotres ponovo pogodio BiH i Crnu Goru

Transformacija sigurnosti

Kombinacijom vodećih mogućnosti HP-ovih kompanija ArcSight i Fortify, i rješenja HP TippingPoint, HP je kreirao osnovu za jedinstven pristup zaštiti poduzeća. HP Security Intelligence and Risk Management platform pruža naprednu korelaciju, zaštitu aplikacija i tehnologiju odbrane mreže, radi zaštite aplikacija i IT infrastrukture od sofisticiranih cyber opasnosti.

Uz podršku mreže partnera, ova platforma omogućuje organizacijama da smanje rizike za postojeće infrastrukture, da osiguraju provjeru i otklanjanje opasnosti za postojeće aplikacije, kao i da uspostave osnovu za pokretanje budućih sustava u sigurnom okruženju.

Da bi korisnicima omogućio da iskoriste transformativni pristup upravljanja rizicima, HP predstavlja nova rešenja vezana za rizike i zaštitu:

—  HP ArcSight Express 3.0 pruža vodeću korelaciju, upravljanje logovima i praćenje aktivnosti korisnika radi unapređivanja sposobnosti organizacije za brzim otkrivanjem I spriječavanjem cyber opasnosti. Ovo je prvi Security Information and Event Management (SIEM) proizvod koji pokreće revolucionarna tehnologija Correlation Optimized Retention and Retrieval Engine (CORR-Engine).

¾     HP Reputation Security Monitor pruža korisnicima HP ArcSight rješenja, u realnom vremenu osigurava naprednu listu poznatih loših IP i DNS adresa radi borbe protiv napada koji koriste slabosti web aplikacija.

—  HP Fortify Software Security Center paket je jedino sveobuhvatno rješenje za testiranje sigurnosti aplikacija, a može se koristiti u sustavu korisnika ili na zahtjev, radi prepoznavanja slabosti u hiljadama aplikacija.

—  HP TippingPoint Web Application Digital Vaccine (WebAppDV) 2.0 usluga proširuje zaštitu na komercijalne i prilagođene internet aplikacije pomoću prepoznavanja slabosti web aplikacija u realnom vremenu i primjene virtualnih zakrpa dok rješenje ne bude razvijeno. Unapređeni WebAppDV 2.0 filteri i Adaptive Web Application Firewall (WAF) tehnologija omogućavaju da se razdvoje uobičajena mrežna aktivnost i zlonamjeran protok. HP nudi i naprednu zaštitu i pojednostavljenu migraciju s IPS rješenja otvorenog koda pomoću rješenja Digital Vaccine Toolkit (DVToolkit) 2.0 za Snort® kao i transparentniji uvid u stanje sigurnosnog okruženja pomoću HP TippingPoint Reporting i Archiving sistema koji pokreće Logger softver.

PROČITAJTE JOŠ:  Uhapšen 54-godišnji Tuzlak: Policija mu pronašla 12 kilograma droge, pištolj i puške

Upravljanje sigurnosnom transformacijom.

Da bi organizacijama omogućio upravljanje procesom transformacije sigurnosnog sustava, da primjene najbolje tehnologije i odaberu jedan od fleksibilnih modela isporuke, HP je predstavio i new Enterprise Services:

¾     HP Information Security Management (ISM) usluge predstavljaju sveobuhvatan pristup upravljanju sigurnosnim procesima, što korisnicima omogućava da odluke u vezi zaštite donose na osnovu pravih informacija i tako smanje rizike.

¾     HP Enterprise Cloud Service (ECS) – End Point Threat Management štiti desktop i prenosive računare, kao i servere od virusa, špijunskih programa i upada, tako što blokira neovlaštenu komunikaciju i spriječava instalaciju neželjenih programa.

¾     HP Security Information and Event Management (SIEM) usluge prikupljaju i čuvaju informacije o važnim sigurnosnim događajima radi kreiranja jedinstvenog pregleda sigurnosnih aktivnosti širom poduzeća, kao i radi generiranja unaprijed definiranih izveštaja radi usklađivanja s policama i zakonskom regulativom.

¾     HP Application Security Testing-as-a-Service identificira i zatvara slabosti u aplikativnom sloju, tako što skenira kod i primjenjuje usluge za upad kroz web, radi smanjivanja rizika, vremena i neophodnih investicija za utvrđivanje sigurnosti softvera.

Optimizacija uz stalno praćenje radi identifikacije unapređenja

HP Secure Boardroom je sveobuhvatan portal koji kombinira postojeće izvore sigurnosnih podataka u jedan centraliziran sustav. Viši menadžeri i direktori informatičkih odjeljenja tako će dobiti bolji uvid i informacije na osnovu kojih mogu pokrenuti akcije radi donošenja strateških menadžerskih i investicijskih odluka.

HP daje Instant-On Enterprises poduzećima moć zaštite podataka, odbrane resursa, upravljanja rizicima i poticaj inovacija. Više informacija o HP-ovim novim rješenjima i uslugama dostupno na adresi www.hp.com/go/risk2011.

HP-ov događaj za korisnike, HP DISCOVER, održava se od 29. novembra do 1. decembra u Beču. Na njemu će biti prikazano kako organizacije mogu pokrenuti promjene da bi postale Instant-On poduzeća.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV...

Lijepa vijest: Za samo 19 sati prikupljena sredstva za liječenje djevojčice Amine iz Bugojna

Zbog bolesti, 19-godišnja Amina Zjakić iz Bugojna potpuno je...

Podignuta optužnica protiv advokatice Vasvije Vidović

Tužiteljica iz Odsjeka za korupciju Tužiteljstva BiH, podigla je...

U Gornjim Živinicama pronađeno tijelo 50-godišnjeg muškarca

Policijskoj stanici Živinice, prijavljeno je da je u mjestu...

Otišao je veliki čovjek i humanista: Zbogom legendo

Sarajevo je izgubilo velikog humanistu. Svi oni koji nisu...