Aco Petrović sve dogovorio s čelnicima KS, ali ne zna ostaje li selektor BiH!?

- Advertisement -

Aco Petrović nakon eliminacije BiH: Ova ekipa i ova zemlja ušli su mi u srce, teško mi je...

Načelno, sve sam se dogovorio sa generalnim sekretarom Harun Mahmutovićem i ostalim čelnicima Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, istakao je danas Aleksandar Aco Petrović, selektor košarkaške reprezentacije BiH, koji je nakon Evropskog prvenstva u Sloveniji najavio mogućnost odlaska sa klupe selekcije ove balkanske zemlje, javlja novinar Anadolu Agency (AA).

„Imali smo 48-satno vijećanje i nadam da se da ću za jedno mjesec i pol doći u Sarajevu, te da će se tada iz dimnjaka KS BiH vidjeti bijeli dim, poput onog iz Sikstinske kapele u Vatikanu kada biraju papu“, rekao je Petrović.On je naglasio da su u reprezentaciji postavljeni jaki i zdravi temelji koji ne dozvoljavaju bilo kakvu vrstu improvizacije. Analizirajući nastup na Eurobasketu u Sloveniji, istakao je kako je BiH imala mjesto u drugoj fazi takmičenja.

„Desio nam se klik u poluvremenu utakmice sa Srbijom i od tada bili smo pravi. Mnogi iz Hrvatske, Srbije i drugih zemalja rekli su mi kako smo igrali najatraktivniju košarku i da je šteta što nismo prošli dalje. Imali smo povratak Mirze Teletovića, Nihada Đedovića koji bi, da smo nastavili natjecanje, sigurno kandidirao za petorku prvenstva. Ostvarili smo tri pobjede i ispali zbog visokog poraza u prvom kolu od Latvije, kojem su kumovali i suci“, govorio je Petrović, naglasivši:

PROČITAJTE JOŠ:  Na Ilidži svečano otvoren Evropski kup u kickboxingu, učestvuje 1.000 boraca iz 20 zemalja

„Imamo nešto što niko nema, a to je ludilo u ekipi. Zbog toga sam prije dvije godine i htio biti trener ove reprezentacije. Onoga dana kada sam najavio moguće povlačenje sa klupe BiH, Mahmutović je imao četiri-pet ponuda vrhunskih trenera za funkciju izbornika BiH. I vjerujte, to su doista, vrhunski stručnjaci. To je dokaz koliki je potencijal i sjajna budućnost pred košarkaškom reprezentacijom BiH. Ne treba se čuditi ako ovaj tim ode na Olimpijske igre u Rio ili u skoroj budućnosti zaigra i na Svjetskom prvenstvu. Mi želimo naprijed, mi možemo puno toga napraviti, ali ako se stvari poslože da ne bi bilo improviziranja kao do sada“.

Ipak, ni Petrović, ni Mahmutović, kako su istakli, danas nisu mogli precizno odgovoriti na pitanje ostaje li hrvatski trener selektor BiH.

PROČITAJTE JOŠ:  Šta se dešavalo u Mostaru?

„Sve zavisi od naših pregovara sa nekim od stranih sponzora. Ukoliko oni uspiju ostat će i Aco Petrović. Ako ne samo da neće biti Petrovića, već ne znam hoće li biti ijedne košarkaške reprezentacije BiH. Hvala još jednom Vijeću ministara BiH zato što nam do danas nije dao niti jednu marku, Vladi Federacije za 50.000 KM, hvala svim kantonima osim sarajevskog, od kojih smo dobili odbijenice da pomognu državnoj selekciji. Novac nam je dao samo Kanton Sarajevo, valjda zato što smo mi sarajevska reprezentacija“, ironično je govorio Mahmutović, piše Anadolu Agency.

Generalni sekretar KS BiH na koncu je rekao i da će „sve biti uredu“: „Sve će biti uredu. Bit ću i ja političar i baviti se politikom, pa ću vam reći da će sve biti OK. Samo treba izdržati još jedno dvije godine“.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...