Balotelli, Falcao, Torres… Skupocjena razočarenja

- Advertisement -

Balotelli, Falcao, Torres...: Skupocjena fudbalska pojačanja koja su razočarala navijače

Skupi transferi su realnost savremenog fudbala, ali duga lista skupih pojačanja koji razočaraju uprave i navijače klubova su pokazatelj da se ipak do uspjeha ne stiže isključivo na taj naćin

Mario Balotelli, Fernando Torres i Radamel Falcao predvode dugu listu fudbalskih zvijezda koje su uoči početka ove sezone u klubove došli kao velika i skupa pojačanja i najavljeni kao glavne uzdanice, a koji su lošom formom razočarali navijače i fudbalsku javnost, piše Anadolu Agency (AA).

Liverpool je proteklog ljeta Barceloni prodao svog najboljeg igrača iz prošle sezone Urugvajca Luisa Suareza i na njegovo mjesto doveo karizmatičnog Talijana Balotellija. On je od početka sezone u dresu “redsa” odigrao devet prvenstvenih utakmica, ali nije uspio niti jednom zatresti mrežu protivnika. Igrač s kojim treneri teško izlaze na kraj je u Ligi prvaka odigrao tri utakmice i postigao jedan gol, dok je u Liga kupu u dva meča jednom tresao mrežu protivnika. Takva forma zasigurno nije ono što su uprava kluba i navijači očekivali.

Balotelli je iz Milana u Liverpool stigao uz odštetu od 20 miliona eura, a lošom formom u dosadašnjim nastupima je razočarao i rukovodstvo talijanske reprezentacije i već izgubio poziciju u napadu koju je zauzeo Graziano Pelle.

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo O.J. Simpson, velikan američkog fudbala kome se sudilo za dvostruko ubistvo

Popularni “Super Mario” je jedino uspio zadržati epitet nestašnog igrača, a otočki mediji su ga oštro kritikovali nakon prošlosedmičnog poraza Liverpoola od rivala Chelseaja, nakon kojeg je Balotelli viđen u jednom od noćnih klubova.

Još jedno od razočarenja Liverpoola je i napadač Rickie Lambert koji je također uz velika očekivanja stigao iz Southamptona, a još se nije upisao u strijelce.

Lukakuova forma zabrinjava Evertonove navijače 

Korpulentni belgijski reprezentativac Romelu Lukaku je bio predmet dugih pregovora izmeu Chelseaja i Evertona, a na kraju kojih je u ovaj liverpoolski grad stigao za 36 miliona eura i najavljen kao veliko pojačanje i udarna igla Evrtonovog napada.

Međutim, on je u dosadašnjih 16 utakmica postigao “samo” četiri gola i niti u jednom meču nije igrao na nivou koji se od njega očekuje.

Manchester United i njegovi navijači su na početku sezone željeli da što prije zaborave prošlogodišnji neuspjeh i neizboren nastup u evropskim takmičenjima, a najveće nade su polagali u pojačanje u napadu u vidu kolumbijskog golgetera Radamela Falcaoa, koji nije opravdao očekivanja. On je do sada odigrao pet utakmica u dresu Uniteda i samo jednom se upisao na listu strijelaca.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Takva statistika zasigurno nije ono što su navijači na Old Traffordu očekivali. Trener Luis van Gaal je u posljednjem obraćanju medijima izjavio da će Falcao sjediti na klupi u narednim mečevima.

Falcao je u 177 utakmica u dresovima Porta i Atletico Madrida postigao ukupno 142 gola i za 60 milona eura je prošle godine došao u Monaco. Tamo se teže povrijedio i nakon oporavka je za 7,6 miliona eura na godinu posuđen Manchester Unitedu.

Fernando Torres na meti kritika u Milanu

Milano je na početku sezone na mjesto Balotellija doveo španskog napadača Fernanda Torresa, ali i on je dosadašnjim nastupima pokazao da je daleko od forme koja je očekivana.

Torres je u dosadašnjih devet utakmica samo jednom zatresao mrežu protivnika. Svoj prvijenac je postigao 23. septembra na utakmici protiv Empolija. On je izgubio i mjesto u prvom timu reprezentacije Španije. Međutim, Torresu to i nije prvi put da dođe uz velike najave, a da razočara. On je 2011. godine za 58,5 miliona eura iz Liverpoola prešao u Chelsea i u 172 utakmice postigao samo 45 golova.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...