Finale Evropa lige: Kreativnost na tribinama #foto

- Advertisement -
Finale Evropa lige
Finale Evropa lige

Finale Evropa lige: Kreativni rekviziti navijača Seville i Benfice na tribinama.; Ova utakmica je privukla veliku pažnju ljubitelja nogometa ali isto tako i navijači ova dva kluba na tribinama pokazali su kreativnim rekvizitima kako se vole timovi

Finale Evropa lige – Večeras se na stadionu Juventusa u Torinu igra finalna utakmice Evropa lige gdje se nakon 57 godina u evropskim takmičenjima ponovo sastaju španska Sevilla i portugalska Benfica, javlja Anadolu Agency (AA).

Ova utakmica privukla je veliku pažnju ljubitelja nogometa, ali isto tako i navijača ova dva kluba koji su na tribinama pokazali kreativne rekvizite i transparente. Praktično se i na tribinama između navijača dva kluba osjeti rivalitet koji vlada i na samom terenu gdje se u ovim momentima odigrava utakmica.

PROČITAJTE JOŠ:  Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Glavni sudija u ovoj utakmici je Felix Brych, njegovi pomoćnici Mark Borsch i Stefan Lupp, dok je četvrti sudija Srbijanac Milorad Mazić. Inače, ova dva kluba posljednji put su u evropskim takmičenjima igrali 1957. godine kada su se sastali u prvom krugu tadašnjeg Kupa kupova.

Sevilla je do danas 16 puta igrala protiv portugalskih timova u evropskim kupovima, od čega je osam puta pobijedila, tri puta odigrala neriješeno i pet puta izgubila. Benfica je do sada 22 puta igrala protiv španskih klubova u evropskim takmičenjima, od čega su pet puta pobijedili, 10 puta izgubili i sedam utakmica odigrali neriješeno.

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo O.J. Simpson, velikan američkog fudbala kome se sudilo za dvostruko ubistvo

Inače, Evropa liga, ranije UEFA kup, je fudbalsko takmičenje u organizaciji UEFA-e, a nastala je kao zamjena kupu Velesajamskih gradova 1971. godine. Evropa liga je po broju učesnika najmasovnije, a po kvaliteti drugo najbolje klupsko fudbalsko takmičenje u Evropi. Aktuelni osvajač Evropske lige je engleski Chelsea.

Najviše titula pobjednika Evropske lige, i to po tri imaju Barcelona, Valencia, Inter, Juventus i Liverpool. Jedini timovi koji su uspjeli odbraniti titulu kupa UEFA bili su španski Real Madrid koji je titulu osvojio u sezonama 1984/85 i 1985/86 i Sevilla koja je titulu osvojila u sezonama 2005/06 i 2006/07.

Sevilla osvojila Evropa ligu

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...