Bh. teniser Ismar Gorčić uspješan u trenerskim vodama: Ustrajan rad i znanje na usluzi budućim generacijama

- Advertisement -

Premda ga je treća povreda koljena odvojila od svjetskih teniskih terena, sportska karijera bosanskohercegovačkog tenisera Ismara Gorčića krenula je novom stazom – trenerskom. I kako to često biva u životu, pogotovo kod vrijednih i onih koji ne odustaju, kada se jedna vrata zatvore, druga će se sigurno otvoriti.

Kako se naš teniser posljednjih godina svoje profesionalne teniske karijere posvetio trenerskoj edukaciji, rezultati i priznanje njegovog ustrajnog rada i nakupljenog iskustva nisu izostali. Dokaz da Gorčić korača stazama uspjeha u ulozi trenera je i to što je već dvije godine dragocjena podrška trojici tenisera sa ATP liste igrača, Luki Zaninoviću, Stjepanu Čagalju i Slobodanu Jevtiću,  te reprezentativki Švicarske Xeniji Knool, trenutno rangiranoj na 260. mjestu igračica na WTA listi.

PROČITAJTE JOŠ:  Na Ilidži svečano otvoren Evropski kup u kickboxingu, učestvuje 1.000 boraca iz 20 zemalja
Ismar Gorčić
Ismar Gorčić

Sa njom u posljednje vrijeme radi u Švicarskoj, a sa muškim djelom ekipe u Sarajevu u NTA Teniskoj akademiji.

Da BiH ozbiljno može da računa sa Gorčićem, kao trenerom koji će podizati generacije mladih tenisera iz zemlje, regije i svijeta, svjedoči i činjenica da je naš teniser postao koordinator edukacije trenera koja se obavlja u okviru Global Professional Tennis Coach Association (GPTCA), organizacije koja djeluje pod patronatom ATP-a i koju predvode svjetski priznata imena ovog sporta kao što su  Alberto Castellani, Rainer Schuettler, Dirk Hordorff i Toni Nadal.

Naš Gorčić je u Sarajevu, 23. januara učestvovao na prestižnom  kursu za teniske trenere na NTA Teniskoj akademiji, na kojem je učestvovalo više od 30 trenera iz BiH i regiona. Nedostatak trenerskog kadra bio je jedan od ključnih problema na putu mladih tenisera iz BiH, a što je upravo Gorčić osjetio u svojoj karijeri.

PROČITAJTE JOŠ:  Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

10965452_10155209397135323_1575207635_n

Danas pak, sa iskustvom tenisera koji je prošao desetine međunarodnih turnira, i željom i voljom da ovaj sport u našoj zemlji digne na viši kvalitet, Gorčić, svojim znanjem i opredjeljenošću, vjetar je u leđa svim mladim teniserima i teniserkama iz BiH, koji im pruža priliku da svojim talentom ali i upornim radom i trudom dođu do ispunjenja sna svakog mladog sportiste, da zaigraju na svjetskim terenima i osvjetlaju obraz bosanskohercegovačkog sporta.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...