Liga prvaka: Dva remija u prva dva susreta četvrtine finala

- Advertisement -

Barcelona - Atletico Madrid

Večeras su odigrani prvi susreti četvrtfinala Lige prvaka u fudbalu, u kojima su snage odmjerili engleski Manchester United i njemački Bayern Munchen, a u drugom susretu sastali su se španski klubovi Barcelona i Atletico Madrid. Oba susreta okončana su izjednačenim rezultatom 1:1.

Manchester United ugostio je “Bavarce” na stadionu Oldtrafford u Manchesteru. “Crveni đavoli” su odlučno krenuli u utakmicu. Danny Welbeck je već u trećem minutu utakmice pogodio za svoj klub, no sudac je poništio ovaj pogodak zbog visoko podignute noge engleskog reprezentativca. Tokom prvog poluvremena nije bilo konkretnih prilika sve do 40. minute, kada je ponovo Danny Welbeck ostao jedan na jedan s golmanom Manuelom Neuerom i pokušao ga lobovati, no ovaj to uspješno brani.

PROČITAJTE JOŠ:  Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

[box] messiNajpopularniji hobi u Sarajevu: Razmjena Panini sličica #foto

Sarajevski velikan sljedeća stanica: Messi prelazi u Bosnalijek? (ekskluzivno)

Bayern ove sezone u trci za svim mogućim rekordima

Muški Portal i Panini objavili suradnju: ovo su nove Panini sličice

[/box]

Prvi gol na utakmici pogodio je Nemanja Vidić, na kojeg je zaboravila odbrana Bayerna, a on se odlično snašao i glavom loptu iz kornera poslao u mrežu gostiju. Slavlje Crvenih đavola trajalo je svega devet minuta, nakon čega je Sebastian Schweinsteiger izjednačio na 1:1, što je bio i konačan rezultat utakmice.

PROČITAJTE JOŠ:  DI SPID slavi rođendan: 30 godina uspjeha

Schweinsteiger je u samom finišu utakmice, nakon prekršaja nad Rooneyem dobio crveni karton. U drugom večerasnjem susretu između Barcelone i Atletico Madrida na stadionu Nou Camp, koji je okončan rezultatom 1:1, prvo poluvrijeme je također bilo bez golova. Prvi pogodak postigao je Diego iz Atletico Madrida u 56. minuti, a 15 minuta kasnije Neymar je pogodio za Barcelonu i izjednačio. To je bio konačan rezultat utakmice.

Sutra će biti odigrana i druga dva susreta četvrtine finala Lige prvaka. Paris Saint Germain ugostit će engleski Chelsea, dok će na stadionu Santiago Bernabau snage odmjeriti Real Madrid i njemačka Borussia iz Dortmunda.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...