Nakon svjetske titule Lejla Šebić želi priznanje na Arnold Classic Europe

- Advertisement -

Lejla Šebić, instruktorica aerobika, fitness trenerica i vanredna profesorica na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja u Sarajevu, koja je prošle godine ponijela i titulu u disciplini Mis bikini na takmičenju koje je održano u Las Vegasu u okviru Svjetskog prvenstva u natural bodybuildingu, vrijedno se priprema za nova takmičenja i izazove kada je bodybuilding i fitness u pitanju.

sebic lejla

Zadnje sedmice septembra, tačnije od 25. do 27. atraktivna trenerica trebala bi uzeti učešće na respektabilnoj smotri „Arnold Classic Europe“ u Madridu u Španiji, te od 1. do 3. oktobra na „Olympia Amateur Europe“ u Pragu.

Za putovanje na ova takmičenja očekuje podršku Ministarstva za sport i kulturu kantona Sarajevo, te nekoliko domaćih kompanija.

– Učešće na ova dva takmičenja mnogo bi značilo i meni, ali i promociji body buildinga u BiH, kao i same naše domovine u svijetu. Riječ je o veoma bitnim takmičenjima za ovaj sport i odlično bi bilo da se zastava BiH zavijori. Ipak, kao i većini sportista u individualnim sportovima glavni problem je obezbjeđivanje finansijskih sredstava za učešće. Nadam se da ću naići na razumijevanje kod nadležnih institucija, ali i društveno odgovornih kompanija kao što je „Bunjo“, koji me je podržavao u prethodnom periodu- kaže Šebić.

PROČITAJTE JOŠ:  Otvorena ASA bolnica: Prva privatna opća bolnica u Sarajevu

sebic lejla2

Naglašava da odlazak na ove sportske smotre nije njena lična promocija.

– Prvenstveno ja predstavljam jednu nam i jedinu BiH. Sportisti su najbolji ambasadori BiH u svijetu i nadam se da ću se sa takmičenja vratiti sa nekom od medalja – poručuje fitness trenerica.

Šebić će biti dio trenerske ekipe Drugog međunarodnog kampa za nogometne golmane, koji će se održati od 2. do 5. avgusta u Sarajevu i Vogošći, što joj, kako kaže, predstavlja veliku čast i zadovoljstvo.

PROČITAJTE JOŠ:  Pekar optužen za krijumčarenje migranata: Afganistance i Turčina preuzeo u Sarajevu

– Ovo je sjajan projekat za mlade ljude i idealan način da se druže, povežu i steknu nova znanja. Kao osoba koja je cijeli svoj život u sportu, još od kada sam bila djevojčica, znam koliko su važni ovakvi seminari za mlade sportaše kako bi unaprijedili svoje znanje. Dakle, ovo je jedinstvena prilika za njih da na jednom mjestu dobiju sve ono što moderan nogomet pruža – kaže Šebić.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...