Ovo je priča o uspješnom projektu – Mostar Rock School [video]

- Advertisement -

Mostar Rock Škola svoju trogodišnju uspješnu priču želi napraviti još većom i uspješnijom uz veliki open-air event koji najavljuju za kraj decembra u Mostaru. Na rock eventu godine polaznici škole će se predstaviti sa svojim projektima, a najavljuju da će pozvati i druge goste da svi zajedno doprinesu još boljem i „rockvalitetnijem“ radu i širenju kapaciteta škole u narednoj godini.

Rock škola Mostar nastala je 2012. godine, a sve je počelo kada je grupa iskusnih mostarskih muzičara, koju je okupio Orhan Maslo Oha, odlučila poduzeti nešto da pokuša oživiti zamrlu rock scenu u gradu na Neretvi. Stara Ohina ideja o rock školi za mlade je aktuelizirana, što se pokazalo punim pogotkom.

PROČITAJTE JOŠ:  Hanka Paldum o bajramskom koncertu u Mostaru, ramazanu, Abdulahu Sidranu...

Od 16 polaznika na početku, vrlo brzo su stigli do brojke od 90. „Da imamo veći kapacitet, imali bi 150,“ siguran je Oha. Mladi Mostarci u ovoj školi prolaze kroz sve faze postajanja muzičarem. Uče svirati individualne instrumente, ali i kako se radi u bendu, upoznaju historiju urbane muzike, muzičku teoriju… Ipak, naglasak je na praksi, prije svega, i pružanju prilike ovim mladim ljudima da izraze svoju kreativnost.

Rock škola Mostar trenutno zakupljuje prostorije u Muzičkom centru „Pavarotti“, a njihov cilj u narednoj godini je proširenje kapaciteta. Žele opremiti vlastiti studio za snimanje, kako bi svojim polaznicima omogućili da osjete šta znači rad u studiju te da zabilježe svoje muzičke ideje. „Snimanje je jedna od osnovnih stvari koje muzičar radi. Tako muzičar ostavlja trag,“ kaže Oha.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Adi Šoše pripadnicama ljepšeg spola za Dan žena poklonio novu pjesmu

Kako bi svoju ideju sproveli u djelo, ali i svoj rad predstavili široj javnosti, odlučili su organizirati jedan veliki muzički event u Mostaru 30. decembra ove godine. Prihodi od događaja biće iskorišteni za „projekat studio“. Iz Rock škole najavljuju veliko iznenađenje i šou kakav Mostar možda nije vidio ranije. Više detalja će, kažu, otkriti uskoro. Ono što se već sada zna jeste da će na eventu nastupiti i bendovi nastali u Rock školi.

Pogledajte video priču i saznajte više o Rock školi Mostar.

Foto: Sulejman Omerbašić

[xyz-ihs snippet=”mostarrockskola”]

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Veliki interes za koncert muzičke dive Josipe Lisac u Sarajevu

Rasprodano je već pola kapaciteta dvorane Bosanskog kulturnog centra...

Hanka Paldum o bajramskom koncertu u Mostaru, ramazanu, Abdulahu Sidranu…

Prva dama bh. estrade Hanka Paldum uveliko se priprema...

Muzička diva Josipa Lisac 11. maja u BKC-u u Sarajevu

Pedeset godina albuma "Dnevnik jedne ljubavi" jubilej je koji...

Latif Moćević gost na koncertu svjetske zvijezde Mahera Zaina u Zetri

Maher Zain, jedan od najboljih svjetskih izvođača duhovne muzike...