Premijernim izvođenjem predstave Crno-bijelo Pedja Bajović kreće na turneju po BiH

- Advertisement -

Pedja Bajović, najpoznatiji regionalni stand-up komičar, premijernim izvođenjem predstave “Crno-bijelo“ u subotu, 31. januara u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu u 20 sati, počinje bosanskohercegovačku turneju kojom će obilježiti deset godina svoje uspješne karijere. Bajović, koji je u dosadašnjoj karijeri imao više od hiljadu nastupa u više od dvadeset zemalja svijeta i u nekoliko stotina gradova, istakao je kako je veoma uzbuđen i kako je za ovu turneju kreirao posebnu predstavu koja je zapravo kompilacija njegovog decenijskog rada. Generalni pokrovitelj turneje je kompanija Gorenje.

Kada sam tog 31. januara, prije deset godina u Zagrebu, prvi put izašao pred publiku, nisam znao šta me očekuje. Iskreno, i sada kada gledam unazad na taj period, nisam sasvim siguran šta me je to snašlo“, naveo je Bajović te dodao da uprkos činjenici da mnogi pojam stand-up komedije u regionu smatraju kao “nešto novo”, bliskost tema sa svakodnevnim životom i realnošću, tajna su sve veće popularnosti ovog kulturnog izričaja.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Adi Šoše objavio novu pjesmu i spot i najavio koncert u Sarajevu
Pedja Bajović
Pedja Bajović

Ono što nas stand-up komičare razlikuje od ostalih kolega, jeste upravo ta interakcija sa publikom jer ona je zapravo suština našeg rada. Naši nastupi su svojevrsni razgovor s njima. Iako se taj naš žanr ponegdje prevodi kao “komedija s nogu”, to je u stvari komedija – sa stavom. Komičar iznosi svoje stavove o nekoj temi, a svaki put kada se publika nasmije, oni mu ili potvrđuju taj stav ili mu barem potvrđuju pravo na njega, što je zapravo prava demokratska atmosfera“, našalio se Bajović.

Regionalno prepoznatljivi brand Gorenje je u kolekciji Simplicity ponudio vrhunske proizvode inspirisane jednostavnošću crno-bijelog dizajna. Sigurni smo da će i regionalno prepoznatljiv humor Pedje Bajovića vođen idejom jednostavnih rješenja za naše svakodnevne probleme nasmijati brojne Bosance i Hercegovce na ovoj turneji i drago nam je što smo dio ovog projekta”, istakao je Uroš Marolt, direktor kompanije Gorenje Commerce kao generalnog pokrovitelja turneje.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pjevačica Sabina Dodik: Zeničanka koja svira klavir i violinu oduševila obradom hita Šemse Suljaković

Predstavu “Crno-bijelo“ koja govori o razlikama kojima smo okruženi u svakodnevnom životu, Bajović će predstaviti i publici u Tuzli (BKC 03.02), Zenici (BNP, 06.02.), Mostaru (HNK, 09.02.), Banjoj Luci (GP Jazvac, 12.02.), Prijedoru (Pozorište, 18.02.), Bihaću (Kulturni centar, 19.02), te u Brčkom (Dom kulture) gdje će se turneja završiti 26. februara. Ulaznice se mogu kupiti na blagajnama prostora-domaćina, dok se za sarajevsku premijeru ulaznice mogu nabaviti putem portala kupikartu.ba i njihovih prodajnih mjesta, te na blagajni  BKC-a.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Gdje će Bosanci i Hercegovci dočekati prvomajske praznike i šta kažu o cijeni janjetine

Bosanci i Hercegovci vrše posljednje pripreme za prvomajske praznike....

Preminuo akademik Dževad Jahić

Dževad Jahić, bosanskohercegovački lingvist, pjesnik i akademik, preminuo je...

Na parkingu u Hrvatskoj snimio kukca jezivog izgleda: Zna li neko koja je ovo životinja?

Na popularnoj društvenoj mreži Reddit, često nailazimo na zanimljive...

(VIDEO) U zagrebački tramvaj ušla Dubioza kolektiv i napravila show

Dubioza kolektiv iznenadila je Zagrepčane svirkom u tramvaju. Na okretištu...