Remi reprezentacija BiH i Irske, revanš u Dublinu odlučuje učesnika EP-a

- Advertisement -

Nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine i Republike Irske remizirale su rezultatom 1:1 u prvom meču baraža za nastup na evropskom prvenstvu 2016. u Francuskoj, koji je večeras odigran u Zenici.

reprezentacija-bih1

Pogodak za BiH postigao je Edin Džeko u 85., a za Irsku Robert Brady u 81. minuti.

Najbolji nogometaši BiH dominirali su u prvih 45. minuta meča na stadionu ”Bilino polje”, ali nedostajala je realizacija. BiH je prijetila preko Pjanića, Višće i Zukanovića, ali gola nije bilo, dok se se s druge strane irski nogometaši uglavnom bazirali na odbranu svog gola, uz povremene pokušaje kontranapada.

Drugo poluvrijeme donijelo je sličan odnos snaga kao prvo, a prvu priliku BiH je imala u 52. minutu, nakon odličnog kontranapada i ubačaja Višće, ali odbrana Irske je odlično reagovala i otklonila opasnost. U sljedećem napadu Irska je imala najbolju priliku do tada, ali Hendrick promašuje.

PROČITAJTE JOŠ:  Šta se dešavalo u Mostaru?

Početkom drugog poluvremena na teren se spustila gusta magla što je dosta smanjilo vidljivost i otežalo uslove za igru na terenu. U 60. minutu Lulić se našao sam pred irskim golmanom koji ga uspjeva zaustaviti.

Rasplet meča išao je na ruku Irskoj koja je desetkovana povredama željela ostvariti remi u ovoj utakmici. Krajem drugog poluvremena napadi BiH su oslabili, što je znatno olakšalo posao Ircima, koji su bili na korak od zacrtanog cilja.

PROČITAJTE JOŠ:  Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

U 81. minutu nakon loše reakcije bh. nogometaša lopta se odbija do irskog igrača Robbie Bradyja, koji izlazi sam pred Begovića i postiže gol za Irsku. Irska je uspjela doći u vodstvo nakon jedne od rijetkih prilika koje je imala u ovom meču.

BiH je krenula ofanzivno, a samo četiri minuta kasnije izjednačenje na ubačaj Ognjena Vranješa donosi Edin Džeko.

Meč je završen remijem koji mnogo više odgovara Ircima, ali učesnika evropskog prvenstva odlučit će drugi susret ove dvije selekcije, koji će u ponedjeljak biti odigran u Dublinu.

MI2

 

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...