Slovenački i mostarski stand-up u Sarajevu

- Advertisement -

Nakon što je u subotu Pedja Bajović do krova nasmijao publiku u punom BKC-u, smijeh u Sarajevu ne prestaje, jer se večeri stand-up komedije u gradu nastavljaju po planu i programu! Specijalni gost na večeri CRNO-BIJELO kojom je Pedja Bajović obilježio deset godina svoje stand-up komedije, a pod pokroviteljstvom Gorenja, bio je njegov slovenački kolega Tin Vodopivec. On će u ponedjeljak (2.2.) u prostoru jazz cluba Monument imati svoj solo show pod nazivom Desert.

Posmatračke analize svijeta

Tin Vodopivec je slovenački i regionalni stand-up komičar s najvećim međunarodnim iskustvom. Nastupa na svom jeziku, ali i ovom našem bosansko-hrvatsko-srpsko- crnogorskom te na engleskom, a priprema i nastup na francuskom jeziku.

U svom komičarskom nastupu, Tin Vodopivec je poznat po svojim posmatračkim analizama svijeta oko sebe. Izvrće realnost inside-out i publici je prikazuje u potpuno novom svijetlu. Razgovor s publikom je njegova specijalnost, a mnogi tvrde da je jako sličan stilu koji ima Jerry Seinfeld. Uz pokoju psovku, naravno – ipak je to naš čovjek!

Od kako je prvi put nastupio 2006. godine, Tin Vodopivec sakupio je više od hiljadu nastupa u desetak zemalja regije i svijeta. Njegov prvi internacionalni nastup desio se 2010. i to na Lecister festivalu komedije, a od tad je nastupao po cijeloj Velikoj Britaniji. 2011. postao je prvi komičar sa prostora Balkana koji je dobio poziv da nastupa u Londonskom Comedy Storeu. Pored toga Tin je nastupao i u Parizu, Beču, Varšavi, Rimu, Seattleu, Los Angelesu , a onda i Beogradu, Zagrebu, Sarajevu, Podgorici, Skoplju i svuda po Balkanu.

Tin je izveo svoj treći one man show „Desert“ u dvorani Cankarjev dom u Ljubljani pred rasprodanom publikom šest noći za redom u novembru prošle godine. U martu 2013. Tin je otvarao za Eddie Izzarda za vrijeme njegovih nastupa u Sloveniji i Hrvatskoj. Tin je bio i  voditelj showa stand -up komedije koja se emitira na slovenačkoj nacionalnoj televiziji Planet TV.

PROČITAJTE JOŠ:  Grupa ZAR 15. aprila predstavlja pjesmu "Žurim" na kojoj su ugostili legendarnog Brunu Langera

Program u Monumentu počinje u 21,30, a rezervacije ulaznice (5KM) se mogu napraviti putem telefona 061 588 884. Iste večeri na Dolac Malti u prostor The Puba se vraća mostarska ekipa imena Od uHA do uHA, a koju će ovog puta biti u sastavu: Adi Fejzić, Irenej Čule – Irac i voditelj večeriOmer Hodžić. Ulaz na ove večeri je besplatan, a rezervacija mjesta se može napraviti putem telefona 061 152 152.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

(VIDEO) Jedna tiha i kišna sarajevska večer bez pješaka i vozača

Današnje nevrijeme, koje je naišlo poslije sparine i sunca,...

Vrijeme u BiH: Evo kakve se temperature očekuju sutra

U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje sunčano vrijeme....

(VIDEO) Edi Hadžiahmetović za 21. rođendan objavio spot i pjesmu “Šalji piće”

Mladi pjevač Edi Hadžiahmetović objavio je spot za svoju...