Kultura

‘Alfa Beta’ u Narodnom pozorištu Mostar na Svjetski dan kazališta

0

Izvedbom predstave “Alfa Beta” u srijedu, 27. ožujka, s početkom u 20 sati, Narodno pozorište Mostar (NPM) obilježit će Svjetski dan kazališta.

Ova predstava u režiji Saše Oručevića, nastala prema tekstu E. A. Whiteheada, bavi se bračnim odnosima, odnosima u obitelji općenito propitujući instituciju braka s pozicije izbora ulaska ili ne u ovu zajednicu, kakve reperkusije na naš život on ostavlja i što sa sobom kroz vrijeme brak nosi, a ključno pitanje je koliko ostajemo svoji kroz vrijeme, koliko smo dužni ostati vjerni sebi, a koliko instituciji braka i kako nas to oblikuje.

LIFE:  Sidranov tekst 'Sjećaš li se Doli Bel' premijerno pred publikom Kamernog teatra

U predstavi glume Fatima Kazazić i Saša Oručević, a scenografiju i kostimografiju potpisuje Sabina Trnka. Ulaz je besplatan, priopćeno je iz Narodnog pozorišta Mostar.

Inače Svjetski dan kazališta obilježavaju kazališne kuće širom svijeta različitim programima, kao i čitanjem tradicionalne međunarodne poruke uoči izvođenja predstava.

Međunarodnu poruku, na poziv Međunarodnog kazališnog instituta (ITI), piše kazališna ličnost svjetskog ugleda. Autor ovogodišnje poruke je kubanski kazališni redatelj, dramaturg, dramski pedagog i profesor Carlos Celdrán.

Fena

Facebook komentari


Jasna Gospić u Sarajevu snimila spot za „Iluziju“

Prethodni članak

Četvorica reprezentativaca BiH “na meti” turskog Fenerbahcea

Sljedeći članak

Možda će vam se svidjeti

Komentari

Odgovori

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još u rubrici Kultura