Ivan Ožegović i Đurđa Vukašinović obilježili drugu večer inBoxa

- Advertisement -

Da je travnička publika željna teatra, pokazalo je sinoć i dupkom puno gledalište na drugoj večeri prvog regionalnog festivala monodrame „inBox“ na kojoj su nastupili Đurđa Vukašinović i Ivan Ožegović.

Večer je započela kabaretom i monodramom „Edith Piaf“ u izvedbi Đurđe Vukašinović. Gledatelji su tako u fuziji glazbe Edith Piaf i dramskoga teksta koji potpisuje sama Vukašinović dobili uvid u život kraljice francuske šansone.

Đurđa Vukašinović

– Edith Piaf pravi je tragični lik, i to baš onako kako su bili tragični antički junaci. Ona je cijeli svoj takav život ipak vjerovala u ljubav i širila tu ljubav. To je ono što je mene fascinirlo i njezina filozofija bliska je mojoj životnoj filozofiji. Baš zato sam se odlučila njezin život postaviti na daske s nadom da kroz mene i publika doživi sudbinu Edith Piaf – osvrnula se na svoju izvedbu Đurđa Vukašinović.

PROČITAJTE JOŠ:  Nakon tuče maloljetnika u Hrasnom, oglasio se MUP KS-a
Direktorica festivala Anela Križanac

Nakon Vukašinović, uslijedila je monodrama Ivana Ožegovića „10 ljubavnih pjesama koje su označile kraj mog ljubavnog života“. Riječ je o romantičnoj komediji s primjesama rocka koja je i svojevrsni hommage glazbi kao umjetnosti, ali i važnom dijelu autorova života.

– I filmovi, i kazalište, i glazba nas itekako puno oblikuju. Međutim, o tome koliko je glazba važna, govori i ona rečenice da sve umjetnosti zapravo teže ka tome da postanu glazba. To je najmoćnija umjetnost koja je neizostavni dio naših života – komentirao je Ožegović potrebu da napravi ljubavnu priču koja je zapravo priča o glazbi.

PROČITAJTE JOŠ:  Tragedija: Lav ubio mladića
Sanja Nikčević, Tina Laco, Dževdet Tuzlić, Anela Križanac

Danas pak, za treći festivalski dan, publika će imati priliku uživati u monodramama „One Girl Show“ u izvedbi Marte Bereš te „Ćiro“ s kojom će se predstaviti Tarik Filipović. Službeni program počinje večeras u 20.30 u Hrvatskom kulturnom centru „Nova Bila“. Više informacija o festivalu i programu nalazi se na Facebook stranici inBox – Regionalni festival monodrame.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Požar u sarajevskom naselju: Na terenu dva vatrogasna vozila

U večernjim satima došlo je do požara u sarajevskom...

Slučaj nestale djevojčice Danke Ilić: Ko su uhapšeni u akciji FUP-a u Hadžićima?

Od izvora bliskih istrazi saznali smo imena uhapšenih u...

U Beogradu preminuo učenik nakon incidenta u školi

U Srednjoj zanatskoj školi u Beogradu je 18. marta...

Dijaspora je u BiH prošle godine poslala 3,79 milijardi KM

Iz Centralne banke Bosne i Hercegovine su objavili podatke...