Izložba likovnih radova s kolonije WomEmpower festivala

- Advertisement -

Izložba likovnih radova koji su nastali na likovnoj koloniji u okviru WomEmpower festivala, bit će otvorena u srijedu, 21. studenoga, u galeriji Ćorovića kuće (SPKD Prosvjeta Mostar) s početkom u 20 sati.

WomEmpower likovna kolonija održana je u suradnji sa SPKD Prosvjeta Mostar u rujnu, a sudjelovale su umjetnice: Sunita Fišić, Ale Senso, Nataša Konjević, Ljiljana Galušić, Zdenka Domačinović, Anja Maričić, Antonija Tolić, Irma Garibović, Keni Anders, Katarina Stojčević, Florencia Perlini, Natalija Domačinović Ferina, Vildana Hrnjić i Julie Ribera.

PROČITAJTE JOŠ:  Latif Moćević održao koncert Vrt ljubavi: Čarobna noć u Bošnjačkom institutu

WomEmpower festival proizašao iz Street Arts Festivala u Mostaru te postao zaseban i cjelovit događaj u sklopu kojeg je također održana i umjetnička razmjena u Berlinu.

Okupio je preko 30 umjetnica i aktivistica koje su razmijenile svoja iskustva i talente, te koje su kroz umjetničke programe i dijalog propitivale teme koje se tiču žena, ženskih prava, spolne određenosti i ravnopravnosti.

PROČITAJTE JOŠ:  Latif Moćević održao koncert Vrt ljubavi: Čarobna noć u Bošnjačkom institutu

Cilj je jačati multikulturalnu umjetničku platformu, koja ima akcent na propitivanju umjetničkih ideja i sloboda, međusobnoj podršci žena iz BiH, regije i inozemstva, te planiranju budućih zajedničkih suradnji, priopćili su organizatori.

Projekt je podržalo Veleposlanstvo SAD-a u Sarajevu, a implementiran je ispred Vijeća mladih Grada Mostara.

Fena

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Latif Moćević održao koncert Vrt ljubavi: Čarobna noć u Bošnjačkom institutu

U prelijepom ambijentu sale Bošnjačkog instituta u Sarajevu odlični...

Upitan opstanak Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH

Rukovodstvo Nacionalne i univerzitetske biblioteke se zbog nedavnih, kako...