Modamo.kreARTiva: U Mostaru otvoren sajam lijepih stvari

- Advertisement -


Dvodnevni sajam lijepih stvari pod nazivom “Modamo.kreARTiva” otvoren je danas u Hrvatskom domu “Herceg Stjepan Kosača” u Mostaru u organizaciji modnog portala Modamo.info, a u suradnji s Obrtničkom komorom Hercegovačko-neretvanske županije. Po riječima glavne urednice portala Modamo.info Ana Perić, na sajmu izlaže 37 izlagača iz cijele BiH.

“Sajam je tek početak svijeta kućnih radinosti koje želimo pokazati javnosti. U planu nam je da napravimo cijelu ‘modamo’ platformu te tim ljudima damo mogućnost da  predstavljaju svoje kreacije kroz cijelu godinu, kazala je Perić, dodavši kako je zadovoljna odazivom  izlagača i posjetitelja.

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo akademik Dževad Jahić

Jedan od izlagačica na sajmu Helena Beljo kazala je kako je jako zadovoljna sajmom jer su umjetnici iz Mostara, ali i cijele BiH napokon dobili mjesto na kojem mogu izlagati svoje kreacije.

“Modamo.kreARTiva” je sajam lijepih stvari na kojemu izlažu bh. dizajneri nakita, torbi i ostalih modnih dodataka, fotografi, slikari, grafički dizajneri, jednom riječju – bh. umjetnici koji nemaju adekvatan vlastiti prostor za promociju i prodaju.

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo akademik Dževad Jahić

Sajam je izložbenog i prodajnog karaktera i kroz prosinac – mjesec kupovine, njime se želi dati prilika domaćim snagama da se nametnu na tržištu kao prvi izbor za osobe koje žele kupiti nešto lijepo, tehnički odlično izvedeno i cjenovno prihvatljivo.  Sajam će biti otvoren i sutra od 10 do 19 sati.

 

Foto: modamo.info

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Preminuo akademik Dževad Jahić

Dževad Jahić, bosanskohercegovački lingvist, pjesnik i akademik, preminuo je...

Latif Moćević održao koncert Vrt ljubavi: Čarobna noć u Bošnjačkom institutu

U prelijepom ambijentu sale Bošnjačkog instituta u Sarajevu odlični...