Mujkanović: Unatoč pandemiji uspješno smo ispratili 2020. godinu [video]

- Advertisement -

Protekla godina u Narodnom pozorištu (NP) Mostar bila je vrlo uspješna s obzirom na sve okolnosti izazvane pandemijom koronavirusa, izjavio je za Fenu direktor NP Mostar Almir Mujkanović.

– To kažem iz razloga jer smo protekle godine osvojili ukupno petnaest nagrada, nastupali na mnogim festivalima, organizirali smo Međunarodni festival Mostarska liska, te suorganizirali manifestaciju Mostarsko ljeto – kazao je Mujkanović.

Po njegovim riječima, ta je kazališna kuća protekle godine, nažalost, imala samo jednu premijeru, ali uzimajući u obzir broj nagrada u danim okolnostima, može se reći da je sezona ipak bila na neki način uspješna.

PROČITAJTE JOŠ:  Uspješno okončana potraga: Hamza Muminović pronađen na području Kiseljaka

Narodno pozorište Mostar trenutno radi na novom projektu, predstavi “Novo normalno show” po motivima španjolskog autora Injiga Ramireza de Ara, u režiji Ivana Lea Leme, čija se premijera očekuje 18. veljače.

– Također, pozorište planira još tri premijere tijekom ove godine, ali sve će ovisiti od okolnosti, epidemiološke situacije i nekih drugih faktora, koji uslovljavaju naš rad – kazao je Mujakanović.

Dodao je kako će i ove, kao i proteklih godina, publika moći uživati u tradicionalnom Međunarodnom festivalu komedije Mostarska liska, čije je održavanje planirano krajem petog i početkom šestog mjeseca.

PROČITAJTE JOŠ:  Teška nesreća u Buća Potoku: Povrijeđeni žena i maloljetno dijete

– Mi u ovoj godini računamo svakako na jedan obiman rad i vjerujem da će publika imati šta vidjeti na sceni Narodnog pozorišta u Mostaru. S obzirom na proteklu uspješnu godinu unatoč koroni, nadamo se da će nas nositi ta jedna pozitivna energija i da ćemo imati barem približno uspješnu sezonu koja je pred nama – ustvrdio je Mujkanović.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Otišao je veliki čovjek i humanista: Zbogom legendo

Sarajevo je izgubilo velikog humanistu. Svi oni koji nisu...

Od danas ponovo omogućene posjete KCUS-u

Posjete pacijentima u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS)...

Kod Bosanskog Broda pronađena petogodišnja djevojčica iz Njemačke koja je žrtva trgovine ljudima

Na području Bosne i Hercegovina, tačnije na prijelazu Bosanski...

Legendarni Mima Šiš iz kultne Audicije imao moždani udar

Glumac Jasmin Geljo, iz legendarne predstave Audicija pretrpio je...