Na sceni Narodnog pozorišta za 8. mart baletno veče

- Advertisement -

Dramska predstava “O medvjedima i ljudima” autora i režisera Saše Anočića, koja govori o prijateljstvu, ljubavi i odnosu prema našima najbližima, bit će izvedena u subotu, 6. marta na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo.

– Svi likovi su kroz život stekli neko “oštećenje”. To “oštećenje” ih u pojedinim situacijama nagoni da se ponašaju poput medvjeda. Ali to ne znači da se radi o lošim ljudima. Niti da se ti parovi, ustvari, ne vole. Oni samo postaju “medvjedi” – pri tome se misli da postaju grubi i teški svojim bližnjima. A znamo da medvjedi negdje, duboko ispod krzna, skrivaju i svoje dobro srce… Inače, ne bi svako dijete jednog medu imalo – ističe se u saopćenju NPS.

PROČITAJTE JOŠ:  Podignuta optužnica protiv Ibrahima i Seida Hadžibajrića i Elmedina Karišika

U predstavi igraju: Mediha Musliović, Aleksandar Seksan, Minka Muftić, Milan Pavlović, Nerman Mahmutović, Sanela Pepeljak, Aldin Omerović, Merima Lepić Redžepović, Vedran Đekić, Isa Seksan, muzičari Adnan Cico i Mirza Balić.

U ponedjeljak, 8. marta povodom Međunarodnog dana žena publika će imati priliku uživati u sadržajnoj baletnoj večeri “U ime ruže” u izvedbi solista i ansambla Baleta NPS. Na programu će se naći numere iz poznatih baleta “Carmen”, “Krcko Oraščić”, “Uspavana ljepotica” a večer će biti upotpunjeno izvedbom baleta “Buđenje” u koreografiji Belme Čečo Bakrač rađenom na muziku Tonija Toplana.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Legendarni golman Veleža Enver Marić doživio saobraćajnu nesreću

Do sudara dva automobila marki Golf i Ford došlo...

Ubici Farisa Pendeka produžen pritvor za još tri mjeseca

Osumnjičenom za ubistvo Farisa Pendeka, Ademu Šumanu, produžen je...

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za liječenje Fojničanke Hašeme Huzbašić koja ima tumor

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za liječenje Hašeme Huzbašić...

1. i 2. maj će biti neradni dani u Federaciji BiH

Srijeda i četvrtak, 1. i 2. maj 2024., bit...