Narodno pozorište Mostar otvara vrata publici: U petak komedija „Šta ćemo sad“

- Advertisement -

Nakon više od tri mjeseca pauze ljubitelji pozorišne umjetnosti će imati priliku ponovo nam se pridružiti i uživati u pozorišnim izvedbama, pa će tako u petak, 26. juna 2020 godine od 20 sati, na Velikoj sceni biti odigrana komedija „Šta ćemo sad“ Branka Đurića Đure, u režiji Ahmeda Imamovića.

U adekvatnoj pripremi prostora za nastupe, stručni tim zavoda za javno zdravstvo HNK proteklih dana izvršio je detaljnu dezinfekciju svih unutrašnjih prostorija pozorišta, s namjerom da igranje i gledanje predstava bude ugodno i sigurno kako za publiku tako i za glumce.

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo akademik Dževad Jahić

U skladu sa preporukama za rad pozorišta koje je izdao Zavod za javno zdravstvo FBiH, biće poduzete sve mjere prevencije i zaštite, te će u okviru toga biti obezbijeđen adekvatan razmak između publike u sali. Na svim ulazima u pozorište bit će postavljena odgovarajuća sredstva za dezinfekciju te dezinfekciona barijera za obuću.

“Šta ćemo sad?” je moderna, aktuelna komedija koja koincidira sa vremenom u kojem živimo i situacijom u kojoj se nalazi teatar danas, ali i društvo u cjelini. Sam režiser je na zanimljiv način okarakterisao predstavu, kazavši kako je “Šta ćemo sad?” poput dobrog sevdaha i filozofije te vrste muzike. “Znaš ono, pjevaš, a plačeš”. Iako po žanru komedija, predstava na specifičan način pristupa pojmu vica, razbija njegovu pretpostavljenu formu i na kraju ostavlja pomalo gorak okus i pitanje: “Jesmo li mi sami postali vic?”.

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo akademik Dževad Jahić

U predstavi igraju: Ajla Hamzić, Emir Spahić i Goran Lozo.

U prodaji je ograničen broj ulaznica, po cijeni od 10 KM; sa popustom za učenike, studente i penzionere 5 KM.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Preminuo akademik Dževad Jahić

Dževad Jahić, bosanskohercegovački lingvist, pjesnik i akademik, preminuo je...

Latif Moćević održao koncert Vrt ljubavi: Čarobna noć u Bošnjačkom institutu

U prelijepom ambijentu sale Bošnjačkog instituta u Sarajevu odlični...