Event & ZabavaKultura

‘O nježnosti’ prva neverbalna predstava Pozorišta lutaka u Mostaru

0
‘O nježnosti’ prva neverbalna predstava Pozorišta lutaka u Mostaru, Life.ba

Premijera prve neverbalne predstave Pozorišta lutaka u Mostaru “O nježnosti”, nagrađivane redateljice i autorice ovog inovativnog projekta Ines Pašić, bit će održana 16. siječnja u 19 sati na sceni Pozorišta lutaka.

Mostarka s peruanskom adresom Ines Pašić, zajedno s glumcima Igorom Vidačkovićem, Ninom Popović i Alijem Kamerom Aksoyjem, napravila je zanimljivu neverbalnu predstavu kakvu do sada mostarska publika nije vidjela.

“O nježnosti” je splet scena iz života viđenih iz kuta koji nema ambiciju da donosi sudove ni o komu i ni o čemu. To su svakodnevne situacije pune “malih i velikih” sukoba i proturječnosti humoristične i poetske prirode. Svi ti momenti, iako različiti, imaju nešto zajedničko. To je moć nježnosti koja preobražava tragikomične situacije u katarzično teatarsko i ljudsko iskustvo, priopćeno je iz Pozorišta lutaka u Mostaru.

Scenske tehnike kojima se glumci služe su tjelesne i ritmičke figure, pantomima i animacija predmeta. Muzička podloga je važan element koji snaži scenski sadržaj.

LIFE:  Mostar: Napreduju radovi na izgradnji istočne tribine stadiona “Rođeni“

Predstava je pogodna za sve uzraste i sažima apstraktne elemente fizičkog teatra, plesa, muzike i igre kroz koju svaki čovjek prolazi u svome razvoju.

“Nježnost je svijest o onom čudesnom, skrivenom u svakodnevici. To je moć koja topi najhladnija srca, smiruje najžešće oluje i zacjeljuje najdublje rane. Nježnost prolazi kroz zidove koji nas dijele i osvjetljava put ka našem zajedničkom korijenu… onome koji nije podložan hirovima vremena i prostora. Nježnost je duboka potreba davanja i primanja onog najljepšeg u nama. Nježnost je način komunikacije koji nam izoštrava sluh i oplemenjuje naše postupke i riječi”, kazala je o predstavi autorica Ines Pašić.

Neverbalna forma Pozorištu lutaka u Mostaru otvara nove mogućnosti sudjelovanja i suradnje s velikim međunarodnim festivalima u Poljskoj, Španjolskoj, Italiji, Turskoj i Peruu.

Facebook komentari

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *