Kultura

Odličan program ove sedmice u NPM-u

0

 U Narodnom pozorištu Mostar u ovoj sedmici dva sjajna gostovanja: predstava „Nigdje nikog nemam“ nastala u koprodukciji Udruženja „Kontakt“ i Sarajevskog Ratnog Teatra SARTR i mjuzikl kabare „BH Broadway-Moja pjesma“.

Predstava “Nigdje nikog nemam” po tekstu Edwarda Bonda, u režiji Albana Ukaja, bit će izvedena na Velikoj sceni NPM-a u srijedu, 11.09. sa početkom u 20 sati. Nakon odigrane predstave bit će održan razgovor sa publikom i učesnicima.

Radnja drame “Nigdje nikog nemam” postavljena je u postapokaliptično društvo gdje su emocije, sjećanja i empatija zabranjene. Autorski tim fokus predstave usmjerava na negiranje genocida, kolektivnu krivicu, veličanje ratnih zločinaca i odbijanje suočavanja sa prošlošću.

U predstavi učestvuju glumci Snežana Bogićević, Jasenko Pašić i Alban Ukaj, te muzički dvojac Basheskia and Edward EQ.

Ulaz na predstavu je besplatan, a preuzimanje ulaznica je moguće od 9 do 14 sati na blagajni NPM-a.

Nakon Sarajeva i Prijedora, i u Narodno pozorište Mostar stiže mjuzikl kabare „BH Broadway – Moja pjesma“, a biće izveden u subotu 14. septembra tekuće godine sa početkom u 20 sati. Turneja obuhvata 4 bh. grada, a održava se u okviru projekta “BH Broadway”, kojeg sprovodi Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u BiH. Ulaznice za mjuzikl su u prodaji po cijeni od 10 KM, s popustom za učenike, studente i penzionere 5 KM.

LIFE:  Stožer civilne zaštite: Uhićene osobe prvo na pregled, pa onda u zatvor

Mjuzikl kabare „BH Broadway – Moja pjesma“ sa mladim glumcima i umjetnicima pripremili su Aaron Thielen,  umjetnički direktor čikaškog Marriott teatra, i muzički reditelj Ryan T. Nelson, profesor na Northwestern University i muzički direktor Marriott teatra.

U kabareu, koji je spojio 12 mladih glumaca iz BiH i Srbije, nastupaju: Sanjin Arnautović, Nemanja Bajić, Nedim Džinović, Šejla Grgić, Tijana Jovanović, Srđan Kneginjić, Marko Mirković, Aida Mušanović-Arsić, Sofija Ristić, Ana-Marija Tomić, Marko Vujević i Nikolina Vujević.

ULAZNICE su u prodaji na blagajni NPM-a svakim radnim danom od 9:00 do 14:00 sati, na dan igranja predstave od 9:00 do 14:00 sati, te od 18:00 do 20:00 sati. Rezervacije: na broj 036/550-128, mail: [email protected], ili porukom u inbox na Facebook stranici Narodnog pozorišta Mostar.

Facebook komentari


Prosinečki ostaje selektor

Previous article

Emeli Sande traži ljubav: Poslušajte novi album, osjećat ćete se bolje

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

More in Kultura