Predstava ‘Ay, Carmela’ izvedena u Tvrđavi Spomen-parka Vraca

- Advertisement -

U organizaciji Grada Sarajeva i Sarajevskog ratnog teatra SARTR sinoć je u Tvrđavi u sklopu kompleksa Spomen-parka Vraca odigrana predstava “Ay, Carmela”.

– SARTR je izvedbom ove kultne predstave imao čast da promoviše novu kulturnu scenu našeg grada – u ambijentu Spomen-parka Vraca. Već nam stižu incijative i drugih kulturnih institucija da svoje sadržaje javnosti predstave upravo u ovom kulturnom prostoru – istaknuo je zamjenik gradonačelnika Sarajeva Milan Trivić.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Jedna tiha i kišna sarajevska večer bez pješaka i vozača

Među gledaocima koji su prisustvovali tom jedinstvenom društvenom i kulturnom događaju, bili su i potomci žrtava rata čija su imena uklesana na Spomen-park Vraca.

Sinoć su gledaoci ponovo svjedočili maestralnoj izvedbi istaknutih glumačkih magova, Selme Alispahić i Dragana Jovičića, koji su zajedno s Jasenkom Pašićem, igrali tu kultnu predstavu na pozorišnim scenama širom BiH i Evrope.

PROČITAJTE JOŠ:  Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Spomen-park Vraca je historijski, kulturni, umjetnički i jedan od najvećih turističkih potencijala Sarajeva, koji zauzima prostor od 61.000 kvadratnih metara.

Tvrđava ima 3.000 kvardata, zatvorenog i otvorenog prostora, pogodnog za najrazličitije kulturne i društvene događaje, navodi se u saopćenju iz gradske Uprave Grada Sarajeva, prenosi Fena.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Preminuo akademik Dževad Jahić

Dževad Jahić, bosanskohercegovački lingvist, pjesnik i akademik, preminuo je...

Latif Moćević održao koncert Vrt ljubavi: Čarobna noć u Bošnjačkom institutu

U prelijepom ambijentu sale Bošnjačkog instituta u Sarajevu odlični...