Premijera predstave ‘Moj prijatelj Bumbi’ u četvrtak u Mostaru (VIDEO)

- Advertisement -

Premijera nove predstave Lutkarskog kazališta Mostar i splitskog redatelja i glumca Siniše Novkovića “Moj prijatelj Bumbi” održat će se u četvrtak, 21. veljače, u Lutkarskom kazalištu Mostar, s početkom u 19 sati.

Redatelj predstave Siniša Novković kazao je kako je “Moj prijatelj Bumbi” nastao kao plod njegove dječje mašte.

– To je topla priča o odrastanju, zaigranosti i bezuvjetnoj ljubavi koja pršti iz svakog djeteta. Smatram da svi mi u sebi imamo jedno dijete koje s vremenom, kako odrastamo ponekad i potisnemo, ali pouka predstave je da bi svi trebali pustiti da to dijete, koje imamo u sebi, živi, da se raduje i igra, jer što je život ako nemamo sreću, ljubav i prijateljstvo – kazao je Novković.

PROČITAJTE JOŠ:  Kod Mostara se prevrnuo automobil, povrijeđene dvije osobe

Dodao je kako inače predstave pravi prvenstveno za djecu.

– Isto tako smatram da predstava za djecu mora biti toliko zanimljiva da bi i odrasli uživali u njoj. U biti ‘Moj prijatelj Bumbi’ je jedna lijepa predstava od 45 minuta preporučena za djecu stariju od 5 godina i odrasle – istaknuo je Novković.

Glumica Lutkarskog kazališta Mostar Jadranka Popović Miljko kazala je kako je čarolija stvoriti s kolegama nešto novo.

PROČITAJTE JOŠ:  Policija istražuje uzrok: Veliki odron na kamenolomu nedaleko od Mostara, tri automobila završila u jezeru

– Ljepota i prednost ovog našeg posla je što nam omogućava da ne izgubimo dijete u sebi. U današnje vrijeme malo tko radi posao koji voli, a da se uz to puno smije i napravi jednu lijepu priču i druženje, a iza nas uvijek ostane nešto lijepo – kazala je Popović Miljko.

U predstavi glume Marta Haubrich, Tibor Oreč, Jadranka Popović Miljko, Anela Planinić te Ivan Nevjestić, a nakon premijere, prva izvedba predstave “Moj prijatelj Bumbi” bit će održana u subotu, 23. veljače, s početkom u 11 sati u Lutkarskom kazalištu Mostar.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Latif Moćević održao koncert Vrt ljubavi: Čarobna noć u Bošnjačkom institutu

U prelijepom ambijentu sale Bošnjačkog instituta u Sarajevu odlični...

Upitan opstanak Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH

Rukovodstvo Nacionalne i univerzitetske biblioteke se zbog nedavnih, kako...