Kultura

Razotkrivanje: Green Lights, memoari Matthewa McConaugheya

0
Razotkrivanje: Green Lights, memoari Matthewa McConaugheya, Life.ba

Matthew McConaughey, poznati Oskarovac, najavio je skori izlazak svoje prve knjige, Green Lights. Kako kaže, radi se o memoarima koje naziva “ljubavna pisma životu”, a nastala su na osnovu zabilješki arhiviranim u dnevniku kojeg je vodio čak 35 godina. U njemu je pisao o stvarima koje su ga nasmijavale, plašile, oduševljavale, rastužile, navele na razmišljanja i propitivanja.

Naziv Green Lights – Zeleno svjetlo čitatelje treba da podsjeti kako zeleno svjetlo na semaforu uvijek dolazi nakon crvenog i žutog, pa tako i u životu.

Razotkrivanje: Green Lights, memoari Matthewa McConaugheya, Life.ba

„Živ sam već pedeset godina, pokušavam riješiti ovu zagonetku već četrdeset dvije godine i vodim dnevnik o tome zadnjih trideset pet godina. Bilješke o uspjesima i neuspjesima, radostima i tugama, stvarima kojima sam se divio i stvarima zbog kojih sam se smijao naglas. Kako biti fer. Kako biti manje pod stresom. Kako se zabaviti. Kako manje povrijediti ljude. Kako se manje povrijediti. Kako biti dobar čovjek. Kako voditi smislen život. Kako biti više ja.

LIFE:  Nova predstava Altteatra: Čekali smo i dočekali, radili smo i sagradili – Hoćemo l' VIŠE

Nedavno sam skupio hrabrosti sjesti s tim dnevnicima. Pronašao sam priče koje sam doživio, lekcije koje sam naučio i zaboravio, pjesme, molitve, recepte, vjerovanja o onome što je važno, nekoliko sjajnih fotografija i čitavu gomilu naljepnica“ napisao je u predgovoru knjige, koja će se u prodaji naći od 20. oktobra.

#GreenlightsBook

Are you lit? #GreenlightsBook available now for preorder. info at Greenlights.com – On sale 10.20.20

Gepostet von Matthew McConaughey am Mittwoch, 29. Juli 2020

Facebook komentari

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You may also like