Roman ‘Blank’ Feđe Štukana u subotu pred mostarskom publikom

- Advertisement -

Roman “Blank”, bh. glumca Feđe Štukana, bit će predstavljen u subotu, 25. siječnja, u Muzičkom centru (MC) Pavarotti u Mostaru u 20 sati.

Riječ je o autobiografskoj knjizi koja obiluje detaljima iz autorovog života, uspomenama, teškim trenucima i životnoj katarzi.

Roman je izišao krajem protekle godine u izdanju magazina “Buka” i već je doživio svoje prvo predstavljanje pred domaćom, sarajevskom publikom, dok je prva naklade knjige rasprodana u rekordnom roku.

PROČITAJTE JOŠ:  Hanka Paldum o bajramskom koncertu u Mostaru, ramazanu, Abdulahu Sidranu...

U najavi izlaska knjige sam autor je rekao da ju je napisao na nagovor Brada Pitta i Angeline Jolie, te da je na njoj radio skoro devet godina.

Književnik Abdulah Sidran okarakterizirao je Štukanov prvijenac kao povijest “jedne pobjedničke borbe za oslobođenje iz okova ovisnosti, iz lanca predrasuda, političke laži, masovne prevare i društvenog licemjerja”, dok je novinar Aleksandar Trifunović za “Blank” rekao da se radi o jednoj od najboljih posveta životu ikada napisanih.

PROČITAJTE JOŠ:  Latif Moćević održao koncert Vrt ljubavi: Čarobna noć u Bošnjačkom institutu

Mostarsko predstavljanje Štukanova romana glazbeno će uveličati Michael Czerkas Miško. Ulaz je slobodan, najavili su iz MC Pavarotti.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Latif Moćević održao koncert Vrt ljubavi: Čarobna noć u Bošnjačkom institutu

U prelijepom ambijentu sale Bošnjačkog instituta u Sarajevu odlični...

Upitan opstanak Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH

Rukovodstvo Nacionalne i univerzitetske biblioteke se zbog nedavnih, kako...