Sarajevodisk na Sarajevo Film Festivalu

- Advertisement -

Najstarija diskografsko-muzička kuća u BiH Sarajevodisk tokom ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala organizira dva zanimljiva muzička događaja – koncert “Tribute to Indexi“ i promociju albuma “Best of Depo“ grupe “Grafit“.

Za prvu noć Sarajevo Film Festivala, 22. jula bit će organiziran koncert legendarnih pjesama sarajevskih “Indexa“ u klubu Sloga. Hitove Indexa izvoditi će dubrovački bend “Gruhak“ na istom mjestu gdje je nekada svoju karijeru započinjala jedna od najvećih pop/rock grupa na Balkanu svih vremena.

PROČITAJTE JOŠ:  Sarajevo: Saobraćajna nesreća kod zgrade Elektroprivrede

“Gruhak“ je jedan od najdugovječnijih dubrovačkih bendova. Prošle godine proglašeni su najboljim istočnoevropskim cover bendom, a u svom repertoaru već godinama njeguju muzičkih opus Indexa.

Koncert ove grupe pod nazivom “Tribute to Indexi” u potpunosti je posvećen sarajevskom bendu i svoju premijeru ima upravo u Sarajevu.

Specijalni gosti ovog koncerta biti će i nekadašnji članovi gupe Indexi, kao i njihovi prijatelji.

Također, nakon pauze duže od 15 godina, Sarajevodisk objavljuje CD grupe “Grafit”, koji će biti promoviran u Slozi 26. jula.

PROČITAJTE JOŠ:  U centru Sarajeva izložene cipele u znak sjećanja na ubijene građane tokom opsade

Ova grupa je djelovala u predratnim godinama, kao i iza vrijeme opsade Sarajeva. Tokom godina opsade bend je imao živu izvođačku aktivnost i smatrao se jednim od najperspektivnijih novih bendova u gradu. Tada je i snimljena većina pjesma ovog benda.

Poslije rata, bend se, zbog odlaska većine njegovih članova u inozemstvo, raspada. Stalnu postavu benda činili su Samir Fočo, Jasmin Vesnić i Bakir Hadžiomerović.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Latif Moćević održao koncert Vrt ljubavi: Čarobna noć u Bošnjačkom institutu

U prelijepom ambijentu sale Bošnjačkog instituta u Sarajevu odlični...

Upitan opstanak Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH

Rukovodstvo Nacionalne i univerzitetske biblioteke se zbog nedavnih, kako...