Šta ćemo sad’ u Narodnom pozorištu Mostar

- Advertisement -

Sjajna komedija “Šta ćemo sad?” po tekstu Branka Đurića Đure, u režiji Ahmeda Imamovića bit će izvedena u petak, 14. prosinca, u 20 sati na velikoj sceni Narodnog pozorišta Mostar.

U predstavi igraju Ajla Hamzić, Emir Spahić i Goran Lozo. Njih troje se nalaze u jednom pozorištu u zabiti i otkrivaju kakvi ih sve izazovi očekuju – kako da se domognu novca i publike, voli li ih vlast, kakav je položaj kulture, koliko su snalažljivi, duhoviti, spretni…

“Šta ćemo sad?” je moderna, aktualna komedija koja koincidira s vremenom u kojem živimo i situacijom u kojoj se nalazi teatar danas, ali i društvo u cjelini. Sam redatelj je na zanimljiv način okarakterizirao predstavu, kazavši kako je “Šta ćemo sad?” poput dobrog sevdaha i filozofije te vrste glazbe, navodi se, uz ostalo, u najavi Narodnog pozorišta Mostar.

PROČITAJTE JOŠ:  Hanka Paldum o bajramskom koncertu u Mostaru, ramazanu, Abdulahu Sidranu...

Predstava “Šta ćemo sad?” osvojila je Veliku lisku za najbolju predstavu po izboru publike na 12. međunarodnom festivalu komedije “Mostarska liska 2015”, a zabilježila je i brojna gostovanja uz veliki interes publike.

U subotu, 15. prosinca u 11 sati, u Narodnom pozorištu Mostar gostuje predstava za djecu “Patrolne šape”, nastala po istoimenom crtanom filmu, u produkciji Mašinog pozorišta iz Beograda i Udruženja za podršku umjetnosti Artikulacija Sarajevo.

PROČITAJTE JOŠ:  Latif Moćević održao koncert Vrt ljubavi: Čarobna noć u Bošnjačkom institutu

Predstava je interaktivnog karaktera s četiri lika, uzbudljiva i energična. Brankica Brbljivica je ludo zaljubljena u dječaka Rajdera i svim silama pokušava da osvoji njegovo srce, ali se on uporno brani i bježi od nje. Brankica brbljivici pomažu Patrolne šape (Čejs i Maršal), ističe se u priopćenju.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Latif Moćević održao koncert Vrt ljubavi: Čarobna noć u Bošnjačkom institutu

U prelijepom ambijentu sale Bošnjačkog instituta u Sarajevu odlični...

Upitan opstanak Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH

Rukovodstvo Nacionalne i univerzitetske biblioteke se zbog nedavnih, kako...