Teatar Trijumf predstavlja post-apokaliptičnu dramu ‘100 do 12’ [video]

- Advertisement -

Ansambl Teatra Trijumf, koji djeluje pri Omladinskom kulturnom centru (OKC) Abrašević, izvest će u srijedu, 17. veljače, u 20 sati, premijeru predstave “100 do 12”, koja govori o post-apokaliptičnom svijetu bliže budućnosti.

– Zašto 100 do 12? Pa 100 predstavlja posljednjih 100 sekundi čovječanstva. Radi se o post-apokaliptičnom scenariju jedne vrlo intenzivne drame gdje imamo pet glumaca, odnosno pet aktera na sceni koju su na pozornici tijekom cijele predstave i svaki od njih predstavlja jednu bitnu funkciju društva tj. društva budućnosti – kazala je u izjavi za Fenu redateljica predstave Tajma Pala.

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo akademik Dževad Jahić

Po njezinim riječima, radi se o budućnosti ali ne o tako dalekoj budućnosti, odnosno o budućnosti koju je stvorila naša sadašnjost.

U predstavi igraju Haris Jašarević, Mevrisa Bobar, Luka Milićević, Dejan Marinović i Ena Soldin.

Jedan od osnivača Teatra Trijumf Ado Varupa kazao je kako je kazališna skupina nastala 2019. godine u suradnji s OKC-om Abrašević.

– To je novooformljena teatarska skupina koja se prvenstveno bavi izučavanjem teatarskog izraza, programske glazbe, te realizacijom kulturnih i umjetničkih događaja. U dosadašnjem radu uspješno smo pripremili i realizirali predstavu pod nazivom “Trijumf”, prošle godine u ožujku. Imali smo nekoliko radionica glume i programske muzike, a cilj nam je i u budućnosti okupljati mlade ljude – istaknuo je Varupa.

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo akademik Dževad Jahić

Nakon premijerne izvedbe predstave “100 do 12” slijede reprize 19., 26. i 27. veljače te 5. i 6. ožujka u 20 sati, također u OKC-u “Abrašević”.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Preminuo akademik Dževad Jahić

Dževad Jahić, bosanskohercegovački lingvist, pjesnik i akademik, preminuo je...

Latif Moćević održao koncert Vrt ljubavi: Čarobna noć u Bošnjačkom institutu

U prelijepom ambijentu sale Bošnjačkog instituta u Sarajevu odlični...