KulturaLife news

Tko se boji ‘Virginije Woolf’ kazališta Ulysses u Bosanskom kulturnom centru

0
Tko se boji ‘Virginije Woolf’ kazališta Ulysses u Bosanskom kulturnom centru, Life.ba

Ulaznice za predstavu „Tko se boji Virginije Woolf“  kazališta Ulysses iz Hrvatske, koja će biti izvedena u velikoj dvorani Bosanskog  kulturnog centra u srijedu, 10. novembra bit će će puštene u prodaju od subote, 6.novembra.

Predstava će biti izvedena u okviru RUTA Grupa Triglav festivala koji se tokom novembra održava u Sarajevu, najavljeno je iz BKC-a.

„Tko se boji Virginije Woolf“,  komad je koji već pola stoljeća s lakoćom osvaja kazališnu i filmsku publiku, ogleda se u humornim elementima crne, mračne, divlje komedije, ali s elementima i melodrame, tragedije, slapsticka pa i satire te teatarski proziva i poziva na propitivanje društvenih konvencija na originalan i snažan način koji ovu dramu svrstava u antologijska ostvarenja svjetske dramske literature.

LIFE:  Borac nemoćan pod Bijelim brijegom

U predstavi igraju: Rade Šerbedžija, Katarina Bistrović Darvaš, Milan Marić, Martin Grđan, Romina Tonković,  Nika Ivančić.

Predstavu Kazališta Ulysses, režirala  je Lenka Udovički, dramaturgiju potpisala Željka Udovičić Pleština, kostime osmislila Bjanka Adžić Ursulov, a scenografiju Stefano Katunar. Glazbu su napisali Davor Rocco i Nigel Osborne, a svjetlo oblikovao Andrej Hajdinjak.


Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like