Kultura

Umjesto Saše Petrovića, u predstavi ‘Sjećaš li se Doli Bel’ glumi Admir Glamočak

0
Emir Hadžihafizbegović, arhivska fotografija

Direktor Kamernog teatra 55 Emir Hadžihafizbegović kazao je danas, dan prije premijere predstave “Sjećaš li se Doli Bel”, koju su čuvali u strogoj tajnosti kako bi zaštitili sam proces rada, ali i ljude uključene u njega, da će u predstavi umjesto Saše Petrovića glumiti Admir Glamočak.

– Naš dragi glumac i prijatelj Saša Petrović je tokom rada na predstavi doživio jedan ozbiljan zdravstveni problem koji ga je spriječio da nastavi dalji rad. U dogovoru s rediteljem, morali smo napraviti glumačku zamjenu kako bi Saša mogao brinuti o svom zdravlju. Kao zamjena nam je došao Admir Glamočak, koji je pored svih svojih profesorskih obaveza na Akademiji scenskih umjetnosti, režiranja predstave u Mostaru, mentorskog rada sa diplomantima, te snimanja serije “Lud, zbunjen, normalan”, bez premišljanja uskočio u drugu trećinu radnog procesa kako bi nam pomogao. To je prijatelj. To je profesionalac. Bez premca – kazao je Hadžihafizbegović.

LIFE:  Otvorena izložba 'Rumunski pronalazači i njihov doprinos svjetskoj baštini'

Istakao je da kao upravnik Kamernog teatra 55, želi zahvaliti Admiru na njegovom ogromnom trudu i ljubavi prema teatru te da je “presretan i počašćen”, jer je imao priliku gledati ga kako u kratkom, gotovo nemogućem, vremenskom periodu, pravi dvije maestralne uloge, saopćeno je iz Kamernog teatra 55, prenosi Fena.

Facebook komentari

Jon Z / Enrique Iglesias – DESPUES QUE TE PERDI: Iglesias ima novi singl [video]

Prethodni članak

Grčki Olympiacos želi igrati u košarkaškoj ABA ligi

Sljedeći članak

Možda će vam se svidjeti

Komentari

Odgovori

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još u rubrici Kultura