Event & ZabavaKultura

Virtuelni obilazak kulturnih znamenitosti Beča

0

Za vrijeme globalne krize i putovanja postaju virtuelna. Mnoge znamenitosti i umjetničke poslastice se mogu doživjeti i online. Ovo je kratki pregled trenutnih ponuda i inspiracija za virtuelni obilazak Beča. 

Bečka klasična muzička scena donosi live nastupe u domove svojih obožavatelja. Bečka državna opera na ovom linku https://www.staatsoperlive.com/ nudi besplatne live streamove izabranih djela.

Pored toga, poznati mladi violinista Yury Revich redovno svira u lajvovima na svojoj facebook stranici i direktno komunicira sa fanovima.

Ukoliko ste više raspoloženi za slikarstvo i želite posmatrati radove Gustava Klimta ili Egona Schielea, ništa lakše od toga.

Ispod su linkovi bečkih muzeja koji su ili digitalizovali svoje eksponate ili će vas provodati kroz svoje prostorije putem live prijenosa, kao što to čini muzej Belvedere na svom facebook profilu svaki dan u 15.00 sati.

LIFE:  Deset razloga zašto se u Beču najbolje živi

Za male virtuelne turiste bečki zoološki vrt Schönbrunn nudi posjete putem različitih platformami. Nastup na instagramu rezervisan je za polarnu medvjedicu Finju i bebu slona Kibali, a na ostalim kanalima kao što su facebook i web (https://www.zoovienna.at/) postavljeni su i snimci egzotičnih leptira i drugih životinja.

Facebook komentari


Karabeg: Svi bh. nogometaši su dobro i u samoizolaciji

Previous article

Omladinski Film Festival oformio mobilne timove volontera za pomoć starijim i bolesnim osobama

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *