Virtuelni obilazak kulturnih znamenitosti Beča

- Advertisement -

Za vrijeme globalne krize i putovanja postaju virtuelna. Mnoge znamenitosti i umjetničke poslastice se mogu doživjeti i online. Ovo je kratki pregled trenutnih ponuda i inspiracija za virtuelni obilazak Beča. 

Bečka klasična muzička scena donosi live nastupe u domove svojih obožavatelja. Bečka državna opera na ovom linku https://www.staatsoperlive.com/ nudi besplatne live streamove izabranih djela.

Pored toga, poznati mladi violinista Yury Revich redovno svira u lajvovima na svojoj facebook stranici i direktno komunicira sa fanovima.

Ukoliko ste više raspoloženi za slikarstvo i želite posmatrati radove Gustava Klimta ili Egona Schielea, ništa lakše od toga.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Jedna tiha i kišna sarajevska večer bez pješaka i vozača

Ispod su linkovi bečkih muzeja koji su ili digitalizovali svoje eksponate ili će vas provodati kroz svoje prostorije putem live prijenosa, kao što to čini muzej Belvedere na svom facebook profilu svaki dan u 15.00 sati.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Legendarni Bruno Langer o saradnji sa grupom ZAR: Drago mi je što sam gost na pjesmi "Žurim", svi živimo rock'n'roll

Za male virtuelne turiste bečki zoološki vrt Schönbrunn nudi posjete putem različitih platformami. Nastup na instagramu rezervisan je za polarnu medvjedicu Finju i bebu slona Kibali, a na ostalim kanalima kao što su facebook i web (https://www.zoovienna.at/) postavljeni su i snimci egzotičnih leptira i drugih životinja.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Gdje će Bosanci i Hercegovci dočekati prvomajske praznike i šta kažu o cijeni janjetine

Bosanci i Hercegovci vrše posljednje pripreme za prvomajske praznike....

Preminuo akademik Dževad Jahić

Dževad Jahić, bosanskohercegovački lingvist, pjesnik i akademik, preminuo je...

Na parkingu u Hrvatskoj snimio kukca jezivog izgleda: Zna li neko koja je ovo životinja?

Na popularnoj društvenoj mreži Reddit, često nailazimo na zanimljive...

(VIDEO) U zagrebački tramvaj ušla Dubioza kolektiv i napravila show

Dubioza kolektiv iznenadila je Zagrepčane svirkom u tramvaju. Na okretištu...