KulturaLife news

Završen 1. Regionalni festival monodrame „inBox“: Pobjednici festivala Vahid Duraković i Tarik Filipović

0
Završen 1. Regionalni festival monodrame „inBox“: Pobjednici festivala Vahid Duraković i Tarik Filipović, Life.ba

Nakon izuzetna 4 dana u kojima je publika disala teatar u Novoj Biloj, došlo je do spuštanja zavjese i zatvoren je 1. Regionalni festival monodrame inBox.

Četvrta noć je prošla u znaku proglašenja pobjednika festivala i dodjeli nagrada uz izvedbu predstave „Prekvalifikovana“ Sanele Krsmanović u revijalnom dijelu programa.

Ovogodišnji pobjednici festivala su Vahid Duraković za najbolji tekst, dok je nagradu festivala za najbolju predstavu u cjelini  stručni žiri, u sastavu prof. Dr. Sanja Nikčević, novinar i kulturni radnik Dževdet Tuzlić te glumica Tina Laco, dodijelio Tariku Filipoviću za predstavu „Ćiro“.

„Ovaj festival je povratak istinskim vrijednostima kazališta i to me izuzetno veseli“ istakla je predsjednica žirija Sanja Nikčević, te dodala da je bez obzira na to što je Tarik Filipović zvijezda, njegova predstava cjelokupna i potpuna priča, drama, o životu i borbama jednog čovjeka i da je to ono što je čini pobjedničkom.

Tarik Filipović se zahvalio i izrazio svoju podršku festivalu: „Čestitam Aneli na sjajnoj organizaciji, svaki detalj je bio na svom mjestu. Ima moju punu podršku u sljedećim godinama koje dolaze i razvoju samog festivala.“

LIFE:  Beč - Prvi "zeleni aerodrom" u Evropi

Nagradu za najbolji originalni tekst monodrame dobio je Vahid Duraković, a predsjednik stručnog žirija Josip Mlakić je naglasio važnost natječaja koji podržavaju pisce u BiH i regiji, te je izrazio svoju podršku s nadom da će ovaj natječaj prerasti u tradicionalan i da će iznjedriti nova imena regionalne dramaturgije. Vahid Duraković je čestitao na organizaciji festivala te rekao da je festival u startu postavljen na dobrim temeljima i mudro profiliran u postojeću strukturu teatarskih festivala u BiH i regiji.

Ova odlična četiri dana završila su uz smijeh sa Sanelom  Krsmanović i inBox after partyem.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like