Završeno snimanje igrano-dokumentarnog filma Samo jedan let

- Advertisement -

Danas točno u podne na Starom mostu u Mostaru održana je konferencija za novinare na kojoj je predstavljen novi projekt prvog bh. fonda za film, umjetnost i humanizam – I.B. Jakić Šejla Fond.

Riječ je o kratkom igrano-dokumentarnom filmu “Samo jedan let” koji predstavlja priču o gradu na Neretvi i njegovim lastama. Film je prvi projekt iz ciklusa Zlatni leptir, odnosno iz opusa filmskih, glazbenih i književnih projekata Ibrahima (Backey) Jakića.

Kako je istaknuo autor Jakić, danas se na terenu završava sa snimanjem spomenutog filma na koji se, kako je kazao, čekalo četiri godine, a premijera bi trebala biti ovo ljeto.

PROČITAJTE JOŠ:  Šta se dešavalo u Mostaru?

O sadržaju filma Jakić nije htio detaljnije govoriti već je samo napomenuo kako će “kroz vizir jedne djevojčice biti ispričana priča ovog i onog vremena”.

“Ova je priča nastala iz iskrenog nagona da se nešto kaže, opiše i uradi na jedan drugačiji način”, istaknuo je Jakić, dodavši kako se projektom “Samo jedan let” želi pokušati stvoriti jedan brend, odnosno suvenir grada Mostara

Također, Jakić je dodao kakoovaj projekt ima i humanitarni karakter, jer dio prikupljenih sredstava iz Fonda ide za “Egipatsko selo” u Mostaru i “Otvorenu mrežu”.

PROČITAJTE JOŠ:  Policija istražuje uzrok: Veliki odron na kamenolomu nedaleko od Mostara, tri automobila završila u jezeru

Kupovinom neke od I.B. Jakić kreacija, sudjelovanjem u projektima I.B. Jakić Šejla fonda kao volonter, sponzor, co-producent u nekoj od idućoj na rednih filmskih priča Zlatnog leptira, dajete doprinos za jedan bolji, zdraviji svijet, pojasnio je Jakić, napomenuvši kako više informacija o sve ovome može se dobiti na www.ibjs-fund.com.

Inače, I.B.Jakić Šejla Fond – Film, umjetnost i humanizam je neprofitna udruga koja kroz realizaciju projekata iz oblasti kulture i umjetnosti želi pružiti podršku djeci s posebnim potrebama i probuditi humanizam u čovjeku. 

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Latif Moćević održao koncert Vrt ljubavi: Čarobna noć u Bošnjačkom institutu

U prelijepom ambijentu sale Bošnjačkog instituta u Sarajevu odlični...

Upitan opstanak Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH

Rukovodstvo Nacionalne i univerzitetske biblioteke se zbog nedavnih, kako...