Kultura

Žena u ogledalu bh.tradicije [video]

0

Izložba “Žena u ogledalu bh. tradicije”, koja svjedoči o izuzetnoj kreativnosti i poduzetničkom duhu bh. žene, otvorena je sinoć u Domu Oružanih snaga BiH.

U okviru ove nesvakidašnje postavke predstavljeno je 17 udruženja žena, mikro preduzeća i porodičnih obrta, čiji su proizvodi nadahnuti bogatom kulturnom baštinom Bosne i Hercegovine i lokalnim tradicijama, a sudionici su bili u prilici vidjeti brojne proizvode, uključujući zanimljive rukotvorine i predmete kućne radinosti, tradicionalnu hranu, šumske plodove, ljekobilje…

U okviru prigodnog programa priređena je i modna revija kreacija Adnana Hajrulahović Haada, inspirisanih tradicijom, a sudionici događaja bili su prilici pogledati kratki promotivni film, te ostatak večeri provesti u ugodnom druženju.

LIFE:  [Ekskluzivni life.ba intervju] Piero Mendez, čovjek koji osvaja svijet mode: Ključ uspjeha je biti pri zemlji

Izložbu „Žena u ogledalu bh. tradicije“ organiziralo je Udruženje poslovnih žena u Bosni i Hercegovini, pod pokroviteljstvom Ureda EU u BiH, a riječ je o događaju koji korespondira s obilježavanjem Evropske godine kulturnog naslijeđa, te osnažuje osjećaj pripadnosti zajedničkim vrijednostima i civilizacijskim tekovinama.

Fotografije pogledajte na linku – Foto: Otvorena izložba ‘Žena u ogledalu bh. tradicije’

Facebook komentari

Mara 13. 12. u Undergroundu

Prethodni članak

Zrinjski ugošćuje Split u 10. kolu ABA 2 lige

Sljedeći članak

Možda će vam se svidjeti

Komentari

Odgovori

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još u rubrici Kultura