4Falcons: Prva utrka s preprekama u BiH održat će se u Banjoj Luci

- Advertisement -

U subotu, 21. maja Banja Luka će biti domaćin prve utrke s preprekama u BiH u kojoj će ljubitelji adrenalina i sporta moći iskušati svoju snagu i fizičku spremnost. 

Po uzoru na mnoge svjetske događaje ovog tipa, 4Falcons je utrka uzbudljivog, izazovnog i zahtjevnog karaktera koja se sastoji od brojnih prepreka koje takmičari moraju prijeći kako bi stigli do cilja. Jedinstveni sportski događaj koji po prvi put stiže u Bosnu i Hercegovinu održat će se u subotu, 21. maja na tvrđavi Kastel.

Nošenje balvana, provlačenje, preskakivanje i balans na gredi te penjanje na gume samo su dio prepreka koji će takmičari morati uspješno savladati, a koje ujedno prestavljaju ‘Survivor’ u domaćoj verziji. Staza utrke duga 3,7 km na kojoj će se naći 40 prepreka.

PROČITAJTE JOŠ:  U Mostaru nestao Marko Tubek: Vozilo mu pronađeno kod benzinske pumpe

Prepreke su zahtjevne, ali svakako prilagođene prosječnim rekreativcima. Za učestvovanje u utrci nisu potrebne posebne fizičke vještine, već iste može prijeći baš svako. Naravno, uz dozu snage i spretnosti, ova utrka bit će odličan ispit za sve koji žele testirati svoje tijelo.

Dovođenje utrke u BiH ideja je Darka Savića, direktora utrke 4Falcons i vlasnika najboljih rezultata u historiji kajakaškog sporta u BiH. Zaljubljenik u adrenalin i sport već se okušao u utrkama ovakvog tipa, a kaže kako je upravo to bio motiv za dovođenje iste na domaći teren.

Iako je utrka već viđena u regionu i Europi, jedno je jedinstveno – mjesto na kojem će se utrka održati, a to je tvrđava Kastel. Ništa slično u takvom ambijentu do sad nije viđeno, a Darko smatra kako je ova lokacija idealna za takav događaj.

PROČITAJTE JOŠ:  Nesreća na M-17: Saobraćaj se odvija naizmjenično jednom trakom

„Ideju za ovu utrku sam dobio jer sam i sam učestvovao na ovakvim događajima. Zbog želje da se tako nešto dogodi kod nas, odlučio sam da prva utrka ovog tipa bude baš u ambijentu kao što je Kastel“, kaže Darko.

U glavnoj kategoriji učestvovat će takmičari od 18 godina nadalje. Broj prijavljenih je velik, a organizatori očekuju do 800 takmičara. Do sad je potvrđeno da se u jednakom broju prijavljuju i muškarci i žene.

Nakon utrke takmičare i gledaoce zabavit će grupa ‘Beogradski sindikat’ tako da će događaj, osim sportkog dijela, obilježiti i zabavni program.

Prijave, kao i sve ostale informacije o utrci moguće je pronaći na službenoj stranici 4Falcons događaja: https://4falcons.ba/

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Saobraćajna nesreća u Banjoj Luci: Povrijeđena žena

Večeras se u Banjoj Luci dogodila saobraćajna nesreća u...

Nesreća u Banjoj Luci: Radnik pao sa zgrade, teško je povrijeđen

Radnik V. S. iz Banja Luke teško je povrijeđen...

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Ove godine na hadž putuje 2.225 državljana BiH

U organizaciji Ureda za hadž i umru Islamske zajednice...

Zbog kvara ne rade trolejbusi na relaciji Dobrinja – Hrasno

Zbog oštećenja trolejbuske kontakt mreže na Mojmilu, trolejbusi u...