IzdvojenoLife news

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu poziva građane na oprez zbog nuđenja lažnih američkih viza

0
Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu poziva građane na oprez zbog nuđenja lažnih američkih viza, Life.ba

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini izdala je danas upozorenje na društvenim medijima u kojem poziva na oprez, i da se ne nasijeda na nuđenje usluga lažnih savjetnika za dobijanje američke useljeničke vize.

Ambasada SAD-a u Sarajevu savjetuje da se izbjegavaju pojedinci, za koje su istakli da se predstavljaju kao neko ko omogućava zvanične informacije američke vlade i koji naplaćuju novac tvrdeći da mogu povećati šanse za dobitak useljeničke vize.

Viza je poznata još kao program Lutrije Zelene karte (Diversity Immigrant Visa Program ili Green Card Lottery), a provodi ga Vlada Sjedinjenih Američkih Država s ciljem povećanja raznolikosti među useljeništvom, prenosi Radiosarajevo.ba.

Napomenuli su da se taksa ne plaća sve dok se ne obavi intervju za vizu te da američka administracija nikada ne traži plaćanje unaprijed čekom, uplatnicom ili bankovnim transferom.

LIFE:  U teškoj saobraćajnoj nesreći povrijeđen dječak (11) iz Sarajeva

Pozvali su građane Bosne i Hercegovine da obavijeste nadležne institucije u Bosni i Hercegovini ako su imali iskustvo s lažnim savjetodavcima.

Iz Ambasade su poručili da se informacije o dobijanju vize mogu pronaći na ovom linku.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like