APH: Rekonstrukcija tunela Crnaja mora se obavljati na profesionalnoj razini

- Advertisement -

Asocijacija poduzetnika Hercegovine (APH) podržava opravdane zahtjeve Udruženja privrednika Jablanica da se u povodu početka rekonstrukcije tunela Crnaja daju čvrsta jamstva da promet ispred tunela neće biti zadržavan duže od 15 minuta u jednom pravcu kada počnu radovi.

“Kao i jablaničko udruženje, ali i neke druge poduzetničke udruge, tako je i APH ranije u više navrata ukazivala na moguće pogubne posljedice eventualnog kaotičnog stanja da putu M-17 za vrijeme tako složenog i relativno dugoročnog poduhvata kao što je rekonstrukcija tunela Crnaja”, priopćeno je iz APH-a.

PROČITAJTE JOŠ:  U Cazinu se organizuje takmičenje u brzom jedenju ćevapa

Oni podsjećaju kako je sredinom studenoga 2020. održan konsultativni sastanak kojeg je iniciralo Udruženje poslodavaca FBiH, na kojem su razmotreni svi detalji analize rekonstrukcije tunela koju je uradilo JP Ceste FBiH.

“Uz sudjelovanje premijera FBiH Fadila Novalića, ministra prometa i komunikacija Denisa Lasića, predstavnika izvođača radova, predstavnika velikih trgovačkih lanaca i prijevoznika, Asocijacije poduzetnika Hercegovine te još nekih udruga poslodavaca, temeljni zaključak bio je da zastoji ispred tunela, na temelju izračuna, neće biti duži od 15 minuta, a u ekstremnim situacijama maksimalno pola sata”, navode iz APH-a.

PROČITAJTE JOŠ:  Saobraćajna nesreća na Dolac Malti, oboren motociklista

APH također podsjeća kako je spomenuta prometnica podjednako važna za gospodarstvenike, kako s područja južno, tako i sjeverno od tunela Crnaja, posebno za velike trgovačke lance, prijevoznička, špediterska i logistička poduzeća u Federaciji BiH, ali i čitavoj zemlji.

Stoga su još jednom ukazali na nužnost maksimalne profesionalnosti, ažurnosti i stručnosti prilikom izvođenja radova na rekonstrukciji tunela Crnaja, navodi se u priopćenju.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV...

Lijepa vijest: Za samo 19 sati prikupljena sredstva za liječenje djevojčice Amine iz Bugojna

Zbog bolesti, 19-godišnja Amina Zjakić iz Bugojna potpuno je...

Podignuta optužnica protiv advokatice Vasvije Vidović

Tužiteljica iz Odsjeka za korupciju Tužiteljstva BiH, podigla je...

U Gornjim Živinicama pronađeno tijelo 50-godišnjeg muškarca

Policijskoj stanici Živinice, prijavljeno je da je u mjestu...

Otišao je veliki čovjek i humanista: Zbogom legendo

Sarajevo je izgubilo velikog humanistu. Svi oni koji nisu...