Event & ZabavaLife news

Barcelona Gipsy Balkan Orchestra stiže u Muzički centar Pavarotti Mostar

0
Barcelona Gipsy Balkan Orchestra stiže u Muzički centar Pavarotti Mostar, Life.ba

Barcelona Gipsy Balkan Orchestra, svjetska je glazbena senzacija koja ove godine slavi svoj jubilarni deseti rođendan, a koja u četvrtak, 16. lipnja, u 21 sat stiže u Muzički centar Pavarotti u Mostaru.

Prvotno nazvan Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra, bend je koji je do danas snimio šest studijskih albuma i nastupio u preko četrdeset zemalja svijeta, kazali su iz Muzičkog centra.

Ističu kako o njihovoj popularnosti najbolje govori činjenica da njihov službeni YouTube kanal broji preko 150 tisuća pratitelja, s više od 75 milijuna pregleda.

Posljednjim albumom nazvanim “Nova era” dodatno su, kažu iz Pavarottija, potvrdili poziciju jednog od vodećih svjetskih bendova kada je u pitanju suvremena interpretacija tradicionalne glazbe.

“U njihovim posljednjim singlovima, od neprolaznog makedonskog klasika ‘More sokol pie’ do sicilijanskog folklora ‘Cu Ti Lu Dissi’, osjeti se autentičan upliv tradicionalnog muziciranja s prostora Balkana, Bliskog istoka i mediteranskih obala, a iznjedruju ga različiti umjetnički utjecaji članova benda”, navodi se u priopćenju.

LIFE:  U BiH oko 1.100 divljih deponija; građani hoće spalionice, ali 'ne u svom dvorištu'

Šaroliku, međunarodnu postavu benda čine glazbenici iz Španjolske, Italije, Francuske, Srbije, Grčke i Ukrajine iz čega proizlaze najljepši aranžmani u kojima svaki instrument ima svoje mjesto i svoj prostor.

Usto, sadržaj i boja zvuka prilagođeni su svakoj pojedinačnoj pjesmi, s krajnjom namjerom da slušatelj doživi jedinstveno glazbeno iskustvo, stoji na kraju priopćenja.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like