Baždarević pred finale Lige prvaka u Parizu za Life.ba: Gledat ću utakmicu uživo, navijam za Real, a Liverpool je blagi favorit

- Advertisement -

Veliko finale Lige prvaka na programu je večeras u Parizu. Real Madrid će pokušati doći do 14. naslova prvaka Starog kontinenta, dok će engleski Liverpool težiti da po 7. put bude najbolji klub u Evropi.  Očekuje se neizvjesna utakmica u kojoj može odlučiti neka finesa. Kraljevi su postali prvaci Španije, dok su Redsi osvojila dva kupa, ali nisu uspjeli u namjeri da dotaknu vrh u prvenstvu, jer je na kraju Manchester City osvojio naslov.

Piše:Edin Isanović

Svoje mišljenje pred ovaj dvoboj dao je Mehmed Baždarević, bivši selektor bh. reprezentacije i čovjek koji preko tri decenije živi u Francuskoj.

”Očekujem dobru utakmicu. Navijat ću za Real zbog Modrića i Benzeme, ali blagu prednost dajem Liverpoolu. Engleski tim igra u sjajnoj formi, poraženi su od Reala u finalu Lige prvaka prije četiri godine i pokušat će se revanširati. Osim toga, i u prvenstvu su u posljednjem kolu izgubili titulu i vjerujem da će dati sve od sebe da osvoje treći trofej u sezoni”, kazao je Baždarević za Life.ba.

PROČITAJTE JOŠ:  Doktor UKC-a u BiH pravosnažno oslobođen optužbi da je spolno uznemiravao pacijenta u komi

Dodaje kako dugo poznaj sjajnog napadača Reala – Karima Benzemu.

”Vrhunski igrač koji zaslužuje Zlatnu loptu za ovu sezonu. Igrao je fantastično. Genijalnim potezima dizao je publiku na noge. Dakako, poznajem ga još kao mladog igrača kada je je iz Lyona trebao preći kod mene u Grenoble 2008. godine, ali se to nije desilo. Također, dobro poznajem i njegovog menadžera”.

PROČITAJTE JOŠ:  Poznati identiteti žene i trogodišnjeg djeteta, koji su izvučeni iz Miljacke

Pitali smo Baždarevića da li je dobio poziv iz N/FSBiH da zajedno prisustvuju utakmici na stadionu Stade de France, s obzirom da nacionalni Savezi dobiju ulaznice za ovakve događaje.

”To je sjajno pitanje. Ja nisam dobio poziv, a zamislite kakva bi bila reklama za N/FSBiH da su pozvali mene, Sušića, Hadžibegića, Halilhodžića, trenere koji godinama žive u Francuskoj i da svi zajedno gledamo finale. Ipak, preko prijatelja iz Francuske fudbalske federacije dobio sam pozivnicu i gledat ću meč uživo”, zaključio je Baždarević.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV...

Lijepa vijest: Za samo 19 sati prikupljena sredstva za liječenje djevojčice Amine iz Bugojna

Zbog bolesti, 19-godišnja Amina Zjakić iz Bugojna potpuno je...

Podignuta optužnica protiv advokatice Vasvije Vidović

Tužiteljica iz Odsjeka za korupciju Tužiteljstva BiH, podigla je...

U Gornjim Živinicama pronađeno tijelo 50-godišnjeg muškarca

Policijskoj stanici Živinice, prijavljeno je da je u mjestu...

Otišao je veliki čovjek i humanista: Zbogom legendo

Sarajevo je izgubilo velikog humanistu. Svi oni koji nisu...